Eredivisionist Polar Bears begroet drie nieuwe speelsters

22 mei 2013 om 00:00 Sport

Tegenover het vertrek van Sevenich staat de komst van drie nieuwe speelsters, te weten Lisanne Soffner en Sascha Femer van ZV De Zaan en Marieke Lowik van Het Ravijn. Ook Nienke Vermeer en Iris Wolves sluiten na de zomerstop weer aan bij de selectie van de nieuwe trainer Mieke van der Sloot.

EDE - Vivian Sevenich heeft Polar Bears laten weten haar waterpolocarrière op clubniveau voort te zetten bij ZVL in Leiden. Polar Bears betreurt het vertrek van de international, maar is dankbaar voor haar bijdrage aan de opbouw van een nieuwe verjongde ploeg en wenst haar veel succes bij haar nieuwe vereniging.

Allrounder Lisanne Soffner speelt al enkele jaren in de hoofdklasse bij ZV De Zaan. Zij woont en studeert in Amsterdam, maar wil bij Polar Bears een stap hogerop zetten. De linkhandige Sascha Femer speelde voornamelijk in het tweede van ZV De Zaan. Zij gaat in Zutphen wonen en wil graag op hoog niveau blijven waterpoloën.

Marieke Lowik uit Ruurlo komt van oorsprong van Schuurman BZC. Zij speelde sinds 2011 bij landskampioen Het Ravijn, voornamelijk in het tweede team en af en toe als invaller in de hoofdklasse. Zij hoopt zich bij Polar Bears verder te kunnen ontwikkelen als midvoor.

Met de komst van de drie nieuwelingen en de verwachte terugkeer van topschutter Nienke Vermeer (zij was het afgelopen seizoen uit de roulatie na een schouderoperatie) en jeugdinternational Iris Wolves (ontbrak in de play-offs in verband met een wereldreis), ziet Mieke van der Sloot het nieuwe seizoen met vertrouwen tegemoet.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie