Landelijke indeling damclubs bekend

22 mei 2013 om 00:00 Sport

DES Lunteren is ingedeeld in de landelijke hoofdklasse B en ontmoet daarin: Constant -Charlois (Rotterdam); Cema de Vaste Zet 2 (Geleen); Den Haag; Heijmans Excelsior (Den Bosch); DC Lent; RDC (Rijnsburg); Samen Sterk (Hazerswoude); TDV. (Tilburg); VB1 2 (Huissen); Stigt Thans 2 (Schiedam) en WSDV (Wageningen).

EDE - De indeling voor de landelijke damteams van DES Lunteren en de Bennekomse Damvereniging (BDV), seizoen 2013/2014 is bekend.

De Bennekomse damvereniging (BDV) is in gedeeld in de landelijke Tweede klasse C. De Bennekommers spelen daarin een streekderby tegen het Lunterse DES 3. Verder zijn Boboli Gooi& Eemland 2; Boboli Gooi &Eemland 3; DEZ 1 (Reeuwijk); Rivieren dammers 1 (Heerenveen); HDC 2 (Haarlem); IJmuiden 2; SNA 3 (Heerhugowaard); Zaanstreek 2 (Zaandam) en Zenderstad 1 (IJsselstein) de tegenstanders..

De landelijke damcompetitie gaat in september 2013 van start. Het speelschema is nog niet vrijgegeven door de competitieleider.

Schooldammen

Het damteam van basisschool CBS Nederwoud uit Lunteren, bestaande uit Yanniek Vlastuin, Christian van den Broek, Tomas van de Lagemaat, Alex van den Bosch en Tim de Koning, won afgelopen zaterdag de halve finale NK Schooldammen in Purmerend. Vanaf de eerste ronde werd de leiding genomen, en na zes ronden was plaatsing voor de op zaterdag 8 juni te houden landelijke finale al een feit. CBS Nederwoud bleef ongeslagen en eindigde met zestien punten bovenaan. De Carrousel Purmerend en De Ark (Velserbroek) werd op ruime afstand gezet. De jonge dammers worden op de Lunterse basisschool getraind door Evert Jan Evers en Henk van den Broek. Ook doen zij veel ervaring op bij damclub DES te Lunteren waar zij in de jeugd uitkomen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie