Juniorenwedstrijd

22 mei 2013 om 00:00 Sport

EDE - Climax houdt zaterdag 15 juni de vijftiende editie van de Groot Ginkelse Loop. De belangstelling voor dit loopevenement door één van de mooiste gebieden van Nederland neemt ieder jaar toe, maar de gezellige sfeer heeft daar gelukkig niet onder te lijden.

De Groot Ginkelse Loop is erg populair bij wedstrijdlopers en recreanten. Ieder jaar plaatsen meer hardlopers uit alle delen van het land dit fantastische evenement op hun loopagenda. De loop over de bospaden van de Planken Wambuis en de fietspaden van de Edese heide is een gezellig evenement; niet te druk, goed bereikbaar en met uitgebreide parkeermogelijkheden. Door de verschillende afstanden (5, 10.5 en 21.1 km) die op het programma staan, is de drempel niet te hoog. Dus ook voor recreanten een fantastische loop. Alle afstanden worden gelopen over één ronde en bijna overal kun je kiezen uit een verhard of een onverharde deel van de weg (of fietspad).

De start vindt plaats bij ‘s Heeren Loo Midden Nederland, voorheen De Hartenberg, aan de Apeldoornseweg 60 in Wekerom. De 10.5 km start om 10.00 uur, de 5 km om 10.05 uur en de Halve marathon (21.1 km) om 10.15 uur.

Deelnemers kunnen zich tot 14 juni 22:00 uur rechtstreeks inschrijven (alleen online) via de website van de Groot Ginkelse Loop. Betaling van het inschrijfgeld kan uitsluitend via afgifte van een eenmalige bankmachtiging. Bij inschrijving t/m 9 juni worden het startnummer en de eventuele chip per post verstuurd. Tussen 9 en 14 juni is het inschrijfgeld € 3,00 hoger en worden het startnummer en de eventuele chip niet meer verstuurd. Het startnummer en de eventuele chip kunnen dan alleen op zaterdag 15 juni in de foyer van de kerk op het terrein van ‘s Heeren Loo Midden-Nederland worden afgehaald.

De kosten voor deelname bedragen voor: 5 km (euro 4,50), 10,5km (euro 5,50) en 21.1 km (euro 6,50). Na inschrijving is 3 euro duurder. Bovengenoemde prijzen zijn exclusief de prijs voor de koop van de groene chip. Deze bedraagt € 4,00. Het gebruik van een eigen gele Mylaps ChampionChip loopchip is toegestaan. Hieraan zijn verder geen kosten verbonden. Bij het gebruik van een groene Mylaps ChampionChip loopchip zijn de kosten € 1,25.

Alle afstanden zijn in de volgende categorieën ingedeeld: - vrouwen tot 39 jaar*, vrouwen 40, mannen tot 39 jaar* en mannen 40+.

De minimum leeftijd bij de 5 km is 8 jaar, 10,5 km 10 jaar en bij de halve marathon is dit 16 jaar.

u Meer informatie op

www.grootginkelseloop.nl

EDE - Bij Climax staat zaterdag 25 mei staat de tweede competitiewedstrijd voor junioren CD op het programma. Climax organiseert deze wedstrijd voor poule 63 met onder andere teams van Pallas’67 uit Wageningen, Ciko’66 uit Arnhem en Nijmegen Atletiek. Aanvang 11.00 uur. Toegang tot sportpark De Hoekelumse Eng is gratis.

Op het programma staan interessante atletiekonderdelen, zoals verschillende loopnummers inclusief estafettes, hoog- en verspringen, hordenlopen en werpnummers.

Voor de atletiekliefhebber is er dus veel te zien.

u Meer informatie:

www.climax-atletiek.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie