Ondernemersstrijd op Golf Open

22 mei 2013 om 00:00 Sport

JCI Ede zet zich al bijna vier decennia in voor maatschappelijke doelen in en rond de gemeente Ede. ,,We zijn een serviceclub voor jonge ondernemers tot veertig jaar”, vertelt Rianne van der Schilden van JCI. Elk jaar kiest de club een goed doel om tijdens de diverse activiteiten, die door het jaar worden gehouden, geld voor in te zamelen. ,,Tijdens het vierde Golf Open staat theehuis De Roek centraal”, vertelt Dirk Jan van den Brink die namens JCI verantwoordelijk is voor organisatie rond het golftoernooi. ,,Het theehuis staat op het terrein van zorginstelling ‘s Heeren Loo in Wekerom en de beheerder heeft de ambitie om met name het restaurant verder uit te breiden. Het is een ontmoetingsplek voor bewoners en hun familie, bewoners werken er ook. Maar het gebouw is aan een renovatie toe. Onder meer de keuken moet worden aangepakt zodat er in de toekomst wellicht ook meer bezoekers van buiten de zorginstelling bij De Roek komen eten. De afgelopen jaren hebben we met de Golf Open steeds geld opgehaald voor fietsevenement Alpe d’HuZes, maar dit jaar is De Roek als lokaal initiatief aan de beurt”, zegt Van den Brink.

EDE - JCI Ede, voorheen Juniorkamer Ede, houdt woensdag 29 mei het vierde JCI Golf Open. Op de golfbaan van de Edese Golf Club bij Papendal gaan diverse jonge ondernemers de strijd met elkaar aan. Maar niet alleen het sportieve aspect is tijdens het toernooi van belang.

door Boy Imminck

Toernooi

De organisatie hoopt volgens Van den Brink minimaal 5000 euro op te halen voor De Roek. Dat moet gebeuren tijdens het toernooi waar een kleine zestig wedstrijdspelers de strijd met elkaar aangaan. Voor de ruim twintig deelnemers aan de clinic is er dit jaar ook een wedstrijdelement op de prachtige Pitch and Putt-baan op Papendal. ,,Voor zowel de wedstrijd als de clinic is er nog plaats”, aldus Van den Brink

Netwerk

Volgens zijn collega Van der Schilden wordt er bij het toernooi ook flink genetwerkt. ,,JCI Ede bestaat altijd uit zo’n 25 tot 30 ondernemers, die wonen of werken in de gemeente Ede en diverse beroepen uitoefenen. Op het Golf Open kunnen zij met elkaar in contact komen”, zegt ze. Ook de andere activiteiten van de jonge ondernemers zijn op dat doel gericht. ,,We hebben een jaarlijkse ‘handjes-uit-de-mouwendag’, een initiatief vergelijkbaar met NL Doet. We knappen dan klussen op voor lokale doelen in de gemeente Ede. Op vrijdag 13 september hebben we een netwerkevenement in het Paxx-gebouw in de voormalige Elias Beekmankazerne in Ede. Er is dan een ‘Opera per Tutti’, een opera maar dan net even anders. Daar willen we graag in contact komen ondernemend Ede en in bijzonder met jonge ondernemers, want daar zijn we altijd naar op zoek.” Het Golf Open zou wat Van den Brink betreft een lang leven beschoren zijn. ,,Als er voldoende animo voor blijft, dan kan dit toernooi een jaarlijks terugkerend evenement worden. Dit is al de vierde editie, dus waarom niet?”

u Aanmelden voor het Golf Open is mogelijk via info@jcigolfopen.com. Meer informatie over JCI Ede of het golfevenement op www.jcigolfopen.com en op www.jci-ede.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie