Moorfielders weet tij niet te keren

29 mei 2013 om 00:00 Sport

Coach Daan Homan had, door veel geblesseerde spelers, moeite om een sterk team op de been te brengen. Joost Hettinga nam de taak van de geblesseerde catcher en aanvoerder Max Verkleij over en speelde verdedigend een sterke wedstrijd achter de plaat. Moorfielders begon de wedstrijd aan slag matig en keek daarom al na drie innings tegen een 5-0 achterstand aan. In de vierde inning wist Moorfielders terug te slaan en de stand gelijk te trekken tot 5-5.

EDE - Moorfielders heeft zondag tevergeefs geprobeerd te stijgen in het klassement. De ploeg verloor uit van Deventer Eagles met 20-15. Moorfielders was veerkrachtig en vocht tot tweemaal toe terug van een flinke achterstand, maar trok uiteindelijk toch aan het kortste eind.

Vechtlust

In de volgende innings wisten zowel Moorfielders als Eagles een flink aantal punten te scoren met behulp van rake klappen in alle hoeken van het veld. Na zeven innings was de score 13-10 in het voordeel van Deventer. In de negende en laatste inning bouwde het thuisspelende team deze voorsprong verder uit tot 20-10. Moorfielders had nog één slagbeurt om de grote achterstand weg te poetsen en liet zijn vechtlust zien door vijf punten te scoren. Moorfielders kon uiteindelijk niet voorkomen dat het met verlies huiswaarts moest keren. Aan slag bij Moorfielders ontsteeg Robert Korteweg de rest met vier honkslagen en maar liefst vijf binnengeslagen punten. Niels Hogendoorn en Hans Western moesten al na één gespeelde inning het stokje van de eveneens geblesseerde werper Christian Tak overnemen. Ze lieten beiden zien wat hun waarde voor het team is.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie