,,Deze nederlaag is een grote deceptie”

29 mei 2013 om 00:00 Sport

,,Dat komt Lunteren door een klutsgoal op 1-1. Mark Jansen kreeg de bal niet onder controle. En bij de 1-2 en 1-4 speelde de wind een rol”, had Henzen gezien. ,,Normaal gesproken heb ik deze ballen’’, zei de meeluisterende doelman Django Donker. ,,Omdat de wind er onder kwam, waren ze onhoudbaar. Alleen de 1-3 was een mooi uitgespeeld doelpunt’’, vervolgde Henzen. ,,De 1-5 ontstaat ook weer uit de kluts.”

EDERVEEN - Waar de stemming euforisch was bij Lunteren, was het muisstil aan Ederveense zijde. Trekkend aan een sigaret, liet Martin Henzen de wedstrijd nog eens de revue passeren. ,,De eerste helft was een schaakspelletje. Lunteren was nauwelijks gevaarlijk. Ze kregen een grote kans. Dat je zelf met 1-0 kunt gaan rusten door dat doelpunt van Martijn van den Dikkenberg was een meevaller.’’

,,Ja, bij zo’n stand zakt de moed wel in je schoenen. De koppies gaan dan wel naar beneden. Misschien is de 2-5 nog belangrijk. Natuurlijk wordt het heel lastig deze stand nog goed te maken. Maar stel voor dat we snel een of twee keer scoren in Lunteren. Dan hen je nog vijf kwartier het resterende verschil goed te maken. Ik ga er in mijn laatste wedstrijd in ieder geval alles aan doen.’’ Naast martin Henzen wordt het ook de laatste wedstrijd in het eerste elftal voor Nico van Roekel, Renco van Egdom en Patrick van de Berkt, die naar De Merino’s vertrekt.

,,Drie afwezige verdedigers (Henry van den Dikkenberg, Marcel van Bruksvoort en Bernhard van Vliet) was teveel van het goede’’, geeft trainer Cees Spek als reden voor het grote verschil. ,,Nu stonden drie middenvelders in de verdediging en was Peter Roks noodgedwongen linksback. Op het middenveld liepen allemaal aanvallers. En je zag bij ons ook dat de krachten wegvloeiden. Misschien speelde die wedstrijd van dinsdag inclusief verlenging ook nog een rol.”

,,We waren ook in een aantal situaties niet slim genoeg. Ik had bijvoorbeeld aangegeven weg te lopen van die Spanjaard (Vallejo Agusti, red.). Maar in plaats daarvan zochten we hem op. Al met al is deze nederlaag een deceptie. Maar we gaan deze week lekker trainen en toch proberen het verschil goed te maken in Lunteren.’’

u Lees het wedstrijdverslag op de volgende sportpagina.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie