Machtig Otterlo ‘danst’ langs Oranje Blauw

29 mei 2013 om 00:00 Sport

De eerste wedstrijd in deze poule tussen Wageningen en Oranje Blauw was in 4-0 geëindigd. De Nijmegenaren hadden alleen theoretisch nog een kans op promotie. ,,We wisten dat ze ‘alles of niets’ zouden spelen. Dat betekende direct 1 op 1’’, merkte Michiel Broekhuizen op. Otterlo liet de thuisploeg even uitrazen en sloeg na een kwartier binnen vijf minuten drie keer toe. ,,Zowel bij de 0-1 als de 0-3 kreeg ik de assist van Yvo Bakker’’, zei doelpuntenmaker Broekhuizen. ,,Yvo profiteerde goed van fouten van de Oranje Blauw-verdedigers.’’ Intussen had Jasper Meijer met een afstandsschot doelman Dennis Ozturk verrast. Het was 0-3 bij rust. ,,We speelden het vaak te slordig uit’’, vond de Otterlo-spits.

OTTERLO - Otterlo danste zaterdag in Nijmegen langs Oranje Blauw. Met de klanken van het dansfestijn Emporium op de achtergrond, hadden de Otterloërs geen pilletje nodig om de thuisploeg met duidelijke cijfers te verslaan: 1-6.

In het tweede bedrijf kopte Martijn Meijer een vrije trap van Laurens Foekens binnen. En Foekens zelf maakte vanaf de stip 0-5, nadat Broekhuizen was gevloerd. De Otterlose spits werd vervolgens uit voorzorg gewisseld, net als ook William Borgers, die op scherp stond.

Dat was ook het geval met Gijsbert Bunt. Maar door een domme overtreding kreeg de voorstopper geel, waardoor hij de wedstrijd tegen Wageningen mist. Invaller Wouter Zaar maakte nog de 0-6 voor de bezoekers. Anton van Putten scoorde uit een elfmeter de 1-6. De marge was voldoende, om komende zaterdag aan een gelijkspel voldoende te hebben tegen Wageningen voor promotie.

Goalgetters

Otterlo heeft de prettige wetenschap dat niet alleen Foekens de doelpunten meer maakt. ,,Ik ben na de winterstop vanuit het tweede erbij gekomen’’, zegt Michiel Broekhuizen. ,,Hoewel het wennen was, loopt het goed. Ik heb er acht gemaakt. Leuk was dat ik in de laatste wedstrijd tegen Prins Bernhard meer scoorde dan Laurens. Ik ben wel een heel andere speler. Ik denk meer een man met een neusje voor de goal.’’

,,Je ziet Michiel groeien’’, reageerde Otterlo-trainer Bart Schreuder. ,,Hij heeft het in het begin moeilijk gehad. We hebben hard gewerkt Michiel scherper, sterker en meer egoïstisch te maken. Met zijn schot, kopkracht en doelgerichtheid, heeft hij grote waarde voor ons.’’

Ondertussen klonken de klanken van Emporium steeds luider. ,,Ik moet zeggen dat het bij de warming op wel lekker was’’, vond Broekhuizen. ,,Daarna ben je zo met de wedstrijd bezig, dat je niet hoort.’’ Maar ondertussen danste Otterlo in Nijmegen wel soepel langs Oranje Blauw.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie