Ede/Victoria ontsnapt tegen PW

29 mei 2013 om 00:00 Sport

,,Dat kan nog steeds. Maar dan moet het beter lopen dan vandaag”, somberde Ede/Victoria-trainer Mike Denissen. De ambitieuze trainer had zijn manschappen goed voorbereid tegen de Enschedeërs. Maar zijn elftal-analyse kon vooraf al de prullenbak in. ,,PW bleek een elftal-uitje te hebben. Dat betekende dat slechts vier spelers die normaal in de hoofdmacht acteren, aanwezig waren. De rest kwam uit lagere elftallen. Ik heb daarover bewust niets tegen mijn spelers gezegd. Maar om de een of andere reden werd er veel te slap gespeeld”, vervolgde Denissen.

EDE - Ede/Victoria heeft tegen het Enschedese PW een 2-2 gelijkspel uit het vuur gesleept. Daarmee heeft de Edese vierdeklasser promotie nog in eigen hand. Maar daarvoor moet tegen en in Elspeet wel gewonnen worden. door Eip Janssen

‘Goede keeper’

De eerste kans was voor Ede/Victoria, maar de anders zo trefzekere spits Martin Rozeboom strandde op doelman Matthijs Knaap. ,,Gaat zo’n bal er in dan loop een wedstrijd heel anders. Ook later (27e minuut, red.) kreeg hij nog twee dotten van kansen. Maar ik moet zeggen dat die doelman goed stond te keepen”, keek Denissen sportief terug. De enige speler die zich aan de middelmaat ontworstelde was Peter van der Horst. Maar de routinier zag zijn teamgenoten niet profiteren van goede passes. ,,Dat klopt. Teveel spelers zaten niet goed in de wedstrijd. Maar misschien is dit voor deze spelersgroep het maximum”, verzuchtte hij teleurgesteld. De gasten namen na een kwartier spelen uit een counter een 0-1 voorsprong. ,,Een verdedigingsfout die door hun spits (Harro Mengers, red.) knap werd afgestraft”, meende Denissen.

Gelijkmaker

In de tweede helft maakte Jamahl Voois al snel de gelijkmaker: 1-1. ,,Ik dacht dat we PW daarna zouden overlopen. Maar niets was minder waar. Een verdedigingsfout betekende de 1-2. Weer was het spits Harro Mengers die profiteerde”, had de trainer genoteerd. Een blamage tegen een tegenstander die op zijn laatste benen liep dreigde. Met nog een minuut of tien op de klok zette de met veel inzet spelende Refaat Akoulal beide ploegen met een goede kopbal op gelijke hoogte.

,,Ede/Victoria kreeg daarna genoeg kansen op de winnende treffer. Invaller Erik van den Berg kopte in de voorlaatste minuut op de paal. Een indraaiende corner van Peter van der Horst werd van de doellijn gehaald. Jamahl Voois kopte net over. Een derde en winnende Edese treffer was Ede/Victoria niet gegund. Maar de ploeg ontwaakte ook te laat. ,,Het was allemaal ‘net niet’ en Elspeet is voorlopig de lachende derde partij”, wist Denissen.Hij moet zien zijn ploeg voor de wedstrijd tegen Elspeet weer ‘scherp’ te krijgen. ,,Dat is mijn taak. Ik zal de spelers ervan doordringen dat als zij niet de volle honderd procent geven de missie lastig gaat worden.”