‘Schoolkorfbal is kers op de taart’

29 mei 2013 om 00:00 Sport

De Edese korfbalvereniging redde de Korfbalbond van een blamage. ,,Misschien wel. Het provinciaal kampioenschap zou in Zutphen plaatsvinden, maar werd afgelast. Ik dacht gelijk aan de teleurgestelde gezichten van de korfbaljeugd. De club sprong in het ontstane gat en half april kregen wij het kampioenschap toegewezen”, vervolgt Van Kleij. Reehorst bewees in relatief korte tijd tot grootse daden in staat te zijn. ,,Er stonden voldoende vrijwilligers op die de vrije zaterdag beschikbaar stellen voor de korfballende schooljeugd”, vult Bruggeman aan. Het is af en toe wel improviseren geblazen. ,,Dat klopt. Zo staat het definitieve deelnemersveld pas sinds afgelopen weekeinde vast. Maar het komt wel eens voor dat een ingeschreven school wegblijft of juist komt terwijl wij dat niet wisten. Omdat er in al die jaren genoeg ervaring is opgebouwd, lossen we dat op”, meent het duo. De vrouwen wijzen er wel op dat niets op de automatische piloot gaat. ,,Op dat moment moet je je zelf de vraag stellen waar je mee bezig bent. De korfbaljeugd en hun plezier staat ten allen tijde bij ons voorop.”

EDE - ,,Wij doen dit zo’n 23 jaar en misschien wel langer. Een schoolkorfbaltoernooi in elkaar zetten is één van de leukste dingen. Dat CKV Reehorst’45 nu ook het provinciaal schoolkorfbal kampioenschap Gelderland/Flevoland mag organiseren beschouwen wij als de kers op de slagroomtaart. Zaterdag 1 juni is het zover op sportpark ‘t Schuttersveld, aan de Langekampweg in Ede”, aldus Astrid van Kleij en Irma Bruggeman.

door Eip Janssen

Bijna dertig scholen uit alle windstreken zullen aanwezig zijn. Daaronder vier teams van scholen uit de gemeente Ede. ,,Dat zijn bij de Bennekomse Julianaschool en de Prins Florisschool uit Ede in groep 5/6. De Brugge (Ede) en de Julianaschool doen mee bij groep 7/8. Bij de Edese scholen spelen leden van Reehorst mee. Bij de Bennekommers, en dat zal niet verbazen, is het een DVO-bolwerk. Of zij favoriet zijn? Dat weet je nooit. Het is net als het weer: een beetje onvoorspelbaar. Maar ik verwacht dat zij hoge ogen gaan gooien”, meent Van Kleij. Op het sportpark zullen ruim 220 scholieren weer de dag van hun leven hebben. ,,Daar kan ik zo van genieten. Of Reehorst aan het schoolkorfbal leden overhoud? Het is niet onze eerste doelstelling, maar wel mooi meegenomen. Als wij een talentje zien maken we wel een praatje. Een paar keer gratis meetrainen is dan geen probleem”, aldus het enthousiaste korfbalduo.

‘Mono-korfbal’

Tijdens het toernooi wordt ‘mono-korfbal’ gespeeld door groep 5/6. ,,Dat zijn viertallen in plaats van achttallen. Je speelt in op datgene dat de jeugd graag wil: snel en actief bezig zijn”, licht Van Kleij toe. Groep 7/8 speelt wel het twee-vakskorfbal. Reehorst is er in geslaagd van de opening een ‘happening’ te maken. Heidekoningin Calluna 57e en Heideprinses Erica 38e zullen om 10.00 uur de eerste worp doen. ,,Ik heb me laten vertellen dat zij heel sportief zijn aangelegd. Leuk dat het duo het toernooi opent en de eerste bal in de mand wil gooien”, besluit Bruggeman.

uMeer informatie op www.ckvreehorst45.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie