Degenaar beul van Advendo

29 mei 2013 om 00:00 Sport

,,Ik vond dat wij vanaf het begin domineerden’’, keek de topschutter terug. ,,Het feit dat Advendo voor het kunstgras op het bijveld koos in plaats van het gras op het hoofdveld, speelde ons in de kaart. Veel kansen hadden we voor rust niet. Alleen Gerwin Hoogendoorn stuitte op doelman Django Donker.’’

Lunteren met anderhalf been in derde klasse EDERVEEN - Rick Degenaar ontpopte zich als de beul van Advendo’57. Met vier doelpunten en een assist had de spits een groot aandeel in de 2-5 zege. Daarmee staat Lunteren met anderhalf been in de tweede klasse en lijkt de return volgende week nog een formaliteit.

door Wim van Kessel

Verrassend was dan ook dat in de extra tijd van het eerste bedrijf Advendo op voorsprong kwam. Jeroen Gaasbeek schoot een bal omhoog. De bal kwam voor de voeten van Martijn van den Dikkenberg, die raak mikte. ,,Dan kom je wel met het koppie naar beneden in de kleedkamer. Maar de trainer zei: ‘Waarom? We zijn gewoon beter. De koppies moeten omhoog’.’’

Puntertje

Na de pauze wist keeper Donker Lunteraan Mark Drijvers nog van het scoren af te houden. Maar even later was het toch 1-1. ,,Er langs gaan en voorgeven. Dat is de kwaliteit van Mark Drijvers. Mark Jansen beoordeelde die voorzet verkeerd. Daardoor kon ik met een puntertje scoren’’, omschreef Degenaar de gelijkmaker. Kort daarna knalde Degenaar net van buiten de zestien meter de 1-2 binnen. ,,Die ging er goed hard in en was lastig door de wind.’’ Met de mooiste aanval van de wedstrijd via Hoogendoorn en Cornel van Eck, schreef Degenaar een echte hattrick op zijn naam: 1-3.

Laks

Na de drie snelle doelpunten knalde Hoogendoorn, na terugleggen van Degenaar, de 1-4 binnen. Het duel was gelopen. Rico van Beek van Advendo kreeg nog zijn tweede gele kaart en kon vertrekken. Kort voor het einde maakte Degenaar ook nog de 1-5. ,,De eerste helft werd er bij Advendo ook al laks terug gekopt. Nu deed Patrick van de Berkt dat weer. Ik kon er tussenkomen en vanuit de kluts ging de bal in het doel.’’

Wissel

Degenaar werd gewisseld. ,,Nee, het was geen publiekswissel. Ik sta op scherp. Ik wil mijn laatste wedstrijd voor Lunteren niet vanaf de tribune meemaken.’’ Vanaf de bank zag hij de ingevallen Jarco van den Dikkenberg nog de 2-5 aantekenen.

Lunteren lijkt bijna zeker van promotie. ,,Dat is wel zo, maar bij Advendo weet je het nooit. Die ploeg moet het hebben van hard werken. Maar normaal gesproken mogen wij dit niet meer uit handen geven”, aldus de topschutter van Lunteren over de confrontatie van aanstaande zaterdag. De wedstrijd start om 18.30 uur, in Lunteren.

Maarten Meijer is de eerste aanwinst voor Lunteren. De 35-jarige Meijer is afkomstig van Bennekom 2. ,,Maarten is een geroutineerde verdedigend ingestelde speler. De bedoeling is dat hij in aanmerking komt voor het centrale verdedigingsduo’’, laat Gert van Veller weten. Daar staat nu Joan Josep Vellejo Augusti. De Spanjaard keert binnenkort weer terug naar Amerika voor zijn studie.

u De reactie van Advendo is elders op de sportpagina’s te vinden.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie