Uitwisseling karateploegen

29 mei 2013 om 00:00 Sport

EDE - Gezelligheid is jaarlijks troef tijdens het jaarlijkse 50 Plus Dubbel Tennis Toernooi, waar elke inwoner van de gemeente Ede aan mee kan doen.

Het Ede 50+ toernooi wordt gehouden van maandag 22 juli tot en met zaterdag 27 juli en vindt plaats op de verschillende parken in Ede, het motto: ‘meedoen is belangrijker dan winnen’ is wegens succes geprolongeerd. Het is alweer de 23e editie om het officieuze 50+ dubbelkampioenschap om de Gemeente Ede in de categorie 50+ en 60+. In de categorie 50+ is de speelsterkte 5 t.e.m. 8. Bij de zestig plussers is de speelsterkte 7 en 8. Speeltijden: maandag - vrijdag vanaf 19.00 uur en zaterdag vanaf 13.00 uur. Op maandag- en woensdagavond worden de dubbels heren en/of vrouwen gespeeld. De mixed dubbels staan gepland voor de dinsdag- en donderdagavond. Op vrijdagavond worden de halve finales gespeeld, meet de zaterdag als de ‘grande finale’ dag.

Indeling in poules en op tijd. De finales in principe twee gewonnen sets. De deelname staat open voor alle inwoners van de gemeente Ede.

Na afloop van de finaledag is er weer de bekende verloting met prachtige prijzen en voor de deelnemers een gratis BBQ. Het inschrijfformulier is aan te vragen via mail: vijftigplus.tennis.ede@gmail.com. Inschrijven is mogelijk tot 8 juli, Vol is vol, dus wees er snel bij.

EDE - De wedstrijdselectie van karateschool Fightin’ Nabil en een delegatie van sportinstituut Poeketie uit Paramaribo trainden zondag gezamenlijk. Dat leverde twee uur mooie trappen, strakke stoten, felle kreten en rode gezichtjes op. Beide partijen blikten terug op een vooral leerzame ervaring voor alle karateka’s. De trainers van de wedstrijdploeg van de Edese Karateschool, oud-bondscoaches Nabil Ou-Aissa en Willy de Groot, blikten met veel tevredenheid terug op de training. ,,Ons ledenbestand is al een prachtige afspiegeling van de samenleving anno 2013, maar met onze gasten uit Paramaribo erbij was het internationale karakter helemaal compleet.”

De Surinaamse coach Berto Poeketie nam een deel van de training voor zijn rekening en noemde de uitwisseling zeer geslaagd. ,,Het zou mooi zijn als deze uitwisseling een vervolg krijgt. Mijn karateka’s willen volgend jaar zeker terugkomen naar Nederland. En het zou helemaal mooi zijn als we in de toekomst een groep karateka’s van Fightin’ Nabil in Paramaribo mogen ontvangen.” De Surinamers verblijven een week in Nederland en trainen deze week nog mee bij karatescholen in Tiel, Zwolle en Haarlem.

Honkbal

Moorfielders - WSB 2 zo 15.00

Schoolkorfbal

Provinciaal schoolkorfbal

KV Reehorst ‘45 za 10.00

(‘t Schuttersveld)

Voetbal

Zaterdag:

Bennekom - Spakenburg 15.00

Lunteren - Advendo’57 18.30

Elspeet - Ede/Victoria 15.00

Otterlo - Wageningen 15.30

Veldkorfbal

OA/Hotel Warnsborn - DVO za 15.30

Hemur Enge - Reehorst’45 za 16.00

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie