De Jong derde in ‘Omloop van het land van Bartje’

29 mei 2013 om 00:00 Sport

Ruim 140 junioren kwamen aan de de start, en maakten er een bizar schouwspel van. Een wedstrijd over 120 kilometer door wind een regen en in totaal meer dan 10 kilometer Drentse keienwegen (kasseien). Dat de wedstrijd niet beslist zou worden op de keien, was wel duidelijk. Er stond een straffe wind. En na 30 km waren er van de 140 renners nog maar zo’n 60 in koers. Jaap de Jong behoorde op dat moment al tot de koplopers.

LUNTEREN - De Lunterse wielrenner Jaap de Jong tijdens de keienklassieker ‘Omloop van het land van Bartje’ derde geworden.

In de kopgroep zat een enorm sterke vertegenwoordiging van wielervereniging Emmen met Stan Wijkel, Niels Goeree en Stef Krul. Er moest iets opgezet worden tegen dit blok. Bas Tietema (WWV Vacansoleil) en Jaap de Jong hebben er alles aan gedaan om dit blok stukken te rijden. Uiteindelijk lukte het Tietema en De Jong om uit de kopgroep weg te rijden. Niels Goeree en Lenderink sloten nog aan en het kwartet mocht strijden om de zege. In de finale was het om beurten gaan en Bas Tietema won.

De Lunteraan bereidt zich intensief voor op het NK tijdrijden junioren op woensdag 5 juni in Schoonebeek. ,,Ik ben zeker een kanshebber voor het podium”, meent de Lunteraan. Zijn directe concurrenten zijn Mathieu van der Poel en Sam Oomen. ,,Het wordt close. Details en vorm van de dag gaan de doorslag geven.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie