P.i.T.-turnster Hooijer wint op NK

29 mei 2013 om 00:00 Sport

Beide dames begonnen met een balkoefening met amplitude en wisten op dit malle toestel te blijven staan ondanks de moeilijkheidsgraad die in dit niveau al gevraagd wordt. Voor Vermeul was het zelfs de eerste keer dit seizoen dat zij het toestel niet vroegtijdig verliet. De opdracht was om alles uit de kast te halen op het NK, dit lieten zij ook zien op vloer waar zij alle bonuselementen turnden.

LUNTEREN - Turnster Tina Hooijer van turnclub P.i.T is dit weekend Nederlands kampioen geworden op het onderdeel sprong. De turnster kreeg het goud omgehangen in Dordrecht waar het NK tweede divisie plaatsvond. Ook Larissa Vermeul eindigde bij de laatste achttien.

Vermeul had iets teveel zin in sprong en turnde een overslag tot buiklig bij het inturnen. Gelukkig wist ze haar adrenaline om te zetten in controle tijdens de wedstrijdsprong. Ook Hooijer liet zien het springen niet te zijn verleerd en turnde een mooie overslag en ruime streksalto.

Ze hoefden nu alleen nog een goede brugoefening neer te zetten en dan zouden de meiden tevreden kunnen terug kijken op een goede wedstrijd. De brugoefeningen gingen foutloos en de meiden konden hun spanning loslaten.

Hooijer werd uiteindelijk verrassend elfde en Vermeul behaalde een eindscore van 51.517 punten waarmee zij zich bij de beste 18 van Nederland in haar categorie heeft geturnd. Hooijer had zich ook geplaatst voor de toestelfinale sprong. De verwachtingen waren niet zo hoog omdat de concurrentie verschrikkelijk goed was. Na een aantal tips van de trainster gaf Hooijer alles wat zij in zich had. Twee ontzettend ruime sprongen zorgden ervoor dat ze bovenaan in ranking kwam, maar er moesten nog drie turnsters springen waarvan er twee zeker bij de top konden eindigen. Na een tijdje in spanning te hebben gezeten kwam het verlossende nieuws: Tina Hooijer Nederlands Kampioen op sprong.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie