Lunterse dweil- en shantydag

29 mei 2013 om 00:00 Regio

,,Veel mensen kijken er naar uit en het dorp zal weer volstromen met vrolijke mensen die de muziek en gezelligheid waarderen. Dit jaar vieren we het eerste lustrum’’, aldus de organisator.

Muziek met lach en traan gaat hand in hand LUNTEREN - Het is inmiddels een vaste traditie dat in Lunteren op de eerste zaterdag van juni een dweil- en shantydag wordt gehouden. Daarom vindt dit gratis muzikale evenement weer plaats op 1 juni in het afgesloten gedeelte van de Dorpsstraat vanaf het Nieuwe Erf tot aan Café Floor, het hart van Lunteren dus.

Drie shantykoren zingen over het leven rondom de wereldzeeën, vier dweilorkesten vertolken hedendaagse muziek op hun blaasinstrumenten, een popkoor brengt popmuziek en een smartlappenkoor zingt over de verdrietige dingen in het leven.

Bovendien zijn er extra attracties in het centrum van Lunteren. Zomaar ineens kom je levende standbeelden tegen, kun je steltlopers ontmoeten, een expositie van oude brommers bekijken, graffitikunstenaars aan het werk zien, siersmeden de mooiste dingen zien smeden en je eigen te goed doen aan vers gerookte paling. Kinderen kunnen ponyrijden en zich uitleven op springkussens.

Buiten het Erfhuus op het Nieuwe Erf dat als hoofdpodium fungeert zijn er nog twee podiums in de Dorpsstraat. Natuurlijk is er voldoende eten en drinken te verkrijgen bij de podiums op diverse plekken in het dorp. ,,Als we een beetje geluk met het weer hebben, belooft het weer een gezellige middag te worden.’’

Het programma begint om 13.00 uur en eindigt om 19.00 uur met een finale op het Nieuwe Erf, als alle orkesten en koren gezamenlijk musiceren.

u Info: www.luntersedweilenshantydag.nl .

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie