Rondweg De Klomp na de zomer gereed

29 mei 2013 om 00:00 Regio

DE KLOMP - De aanleg van het laatste gedeelte van Rondweg De Klomp start op 1 juni 2013. Met de aanleg van deze laatste ontbrekende schakel, wordt de tweede ontsluiting van bedrijventerrein De Batterijen in Veenendaal gerealiseerd. Dit is goed voor de bereikbaarheid van dit terrein en daarmee ook voor de bedrijven die zich hier hebben gevestigd.

Naast de westelijke ontsluiting via de Nieuweweg-noord, kan De Batterijen dus straks ook via de Rondweg de Klomp worden bereikt. De werkzaamheden voor deze verbinding worden buiten het verkeer om gedaan. Het verkeer ondervindt hiervan dus geen hinder.

De aansluiting van de Ravelijn op Rondweg De Klomp zal eind juli van dit jaar gerealiseerd zijn. De afrondende werkzaamheden worden de komende maanden door de gemeente Ede uitgevoerd.

Vanaf 9 augustus wordt ten slotte gedurende vier weken gewerkt aan de spoortunnel. Hiervoor wordt de Stationsstraat afgesloten. Verkeer van en naar De Klomp wordt omgeleid. De wegwerkzaamheden in- en rond de Batterijen komen hiermee (voorlopig) tot een einde. De aansluiting op de Nieuweweg-noord/A12 is al afgerond. Ook zal de gemeente Veenendaal het laatste gedeelte van de Voorpoort de komende maanden afronden (kruising Voorpoort en Bastion).

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie