DVO haalt de driehonderd

5 juni 2013 om 00:00 Sport

,,Dat was inderdaad de eerste bedoeling’’, liet coach Jacko Vermeer weten. ,,De eerste helft was redelijk van onze kant. Het was wisselvallig. Na de rust hadden we snel de driehonderd te pakken. Een kwartier voor tijd heb ik nog een time-out gevraagd om te vragen of we voor het eerst de 30 doelpunten in een wedstrijd wilden halen.’’

BENNEKOM - Het veldkorfbalseizoen met minimaal driehonderd doelpunten afsluiten. Dat was de doelstelling van kampioen DVO bij het al gedegradeerde Oost Arnhem. Met een 9-25 zege slaagden de Bennekommers in hun missie.

,,Dat lukte niet. Het scoren stokte. Maar het is goed zo. Alle veertien de ontmoetingen zijn gewonnen. We hebben laten zien te goed te zijn voor de hoofdklasse. Buiten Groen Geel en LDODK was er ook weinig tegenstand. Daarom is het goed dat we op het hoogste niveau op het veld gaan spelen. Dat sluit ook beter aan met de korfballeague. Bovendien speelt ons tweede ook op dat niveau. Dat is veel handiger en beter te combineren’’, weet de trainer. DVO sloot af met 28 punten uit 14 wedstrijden, met een doelsaldo van 304-205.

Vermeer is nog wel bezig om te kijken of de selectie bij de mannen versterkt kan worden. ,,Dat is best lastig. Wij zitten voor de toppers in een uithoek. En voor de spelers van dichtbij is de stap moeilijk. Bij ons moeten ze vaak in het tweede team beginnen. Dan geven ze de voorkeur om een klasse lager in het eerste te spelen.’’

Scores: Jos Roseboom 5, Ivan Roozenbeek en Senna van den Bos 4, Hester Heitink en Jasper Broenink 3, Mythe Erps en Romy Teunissen 2 en Marijn van den Goorbergh 1.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie