Julianaschool korfbalkampioen

5 juni 2013 om 00:00 Sport

CKV Reehorst had haar zaakjes prima voor elkaar.,,Dat is goed om te horen. De opening, waarin de Heidehoogheden Calluna 57e en Erica 38e de eerste worp verrichten, was geslaagd”, aldus Irma Bruggeman en Astrid van Kleij. Iris Schuurman (Julianaschool Bennekom groep 7/8) is aanvoerder. De jonge korfbalster vertelde graag over haar schoolteam. ,,Onze team bestaat vrijwel volledig uit spelers die ook bij DVO korfballen. Of ik zelf allang korfbal? Eigenlijk wel. Een leuke sport bij een mooie club. Ik zit bij DVO in de D3. Misschien haal ik later wel het eerste team, dat nu in de Wereldtickets uitkomt”, keek de aanvoerster ver vooruit. Maar zeker is dat het Bennekomse schoolteam veel talent herbergt. Bij de Edese scholen Prins Florisschool en De Brugge zit veel Reehorst potentieel. ,, Dat klopt. Daar moeten wij het ook van hebben. Talentvolle aanwas van onderaf, om op termijn met ons eerste team, nu derde klasse, omhoog te gaan”, vult Van Kleij aan.

EDE - Korfbalvereniging CKV Reehorst’45 kan terugkijken op een geslaagd schoolkorfbaltoernooi. Er werd de gestreden om de titel provinciaal schoolkorfbalkampioen Gelderland/Flevoland. Na een lange en inspannende korfbaldag kwamen de Bennekomse Julianaschool (groep 7/8) en de Prins Clausschool uit Zutphen (groep 5/6) als winnaars uit de bus.

Ondanks een redelijk harde wind en een temperatuur die voor de tijd van het jaar veel te laag was, werd door niemand geklaagd. Ruim 220 scholieren en talrijke begeleiders deden het publiek af en toe op de banken staan. De Julianaschool uit Bennekom werd derde in de categorie groep 5/6. Ook de Edese Prins Florisschool heeft meegedaan in de sterk bezette groep 5/6. Maar zij wisten zich, ondanks sterk spel niet voor de eindronde te plaatsen. De Julianaschool uit Bennekom en De Brugge uit Ede wisten in groep 7/8 de poule te winnen. In de finales bleken de tegenstanders net iets te sterk. De Julianaschool bereikte wel de finale. Met mooi goed korfbal werd rivaal de Nijenoord uit Wageningen met 6-5 verslagen. De DVO talenten behaalden het Gelders kampioenschap.Zij gaan naar de landelijke schoolkorfbal finale (22/6) in Dordrecht.

u Meer op www.edestad.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie