Lunteren komt met de schrik vrij

5 juni 2013 om 00:00 Sport

,,Je kunt het wel zeggen dat het nog heel spannend werd’’, beaamde Degenaar. De spits had het eerste kwartier al drie kansen geteld voor het zeer aanvallend ingestelde Advendo. Met de doorschuivende Mark Jansen, hadden Nico van Roekel en Jarco van den Dikkenberg de 0-1 op hun schoen.

LUNTEREN - Na de 2-5 zege in Ederveen, stond Lunteren met anderhalf been in de tweede klasse. De thuiswedstrijd zou een formaliteit worden. Hoe anders liep het. Na een 1-0 voorsprong voor Lunteren, kwam Advendo in het tweede bedrijf op 1-3. Lunteren wankelde. Maar wie anders dan Rick Degenaar zorgde er voor dat de ‘geel zwarten’ met de schrik vrijkwamen. De uiteindelijke 3-3 was voldoende voor promotie. Advendo daarentegen moet het volgend seizoen weer in derde klasse proberen.

Maar uit een corner van Degenaar, kopte Mark Drijvers de 1-0 binnen. ,,Dan denk je dat de buit binnen is. Het doelpunt werkte bevrijdend’’, vond Degenaar. Via Gerwin Hoogendoorn (lat) en een schot van Cornel van Eck waren er meer Lunterse kansen. Aan de andere kant kreeg Advendo veel ruimte. Maar wederom Van den Dikkenberg, Van Roekel en ook Martin Henzen verzuimden daar van te profiteren.

Na de rust scoorde Advendo wel de 1-1. Mark Jansen stelde Jarco van den Dikkenberg in staat de gelijkmaker te noteren. ,,Dan gebeurt wat er niet had mogen gebeuren. Eerst die snelle 1-1, en daarna de 1-2 en 1-3’’, keek Degenaar terug. Door een overtreding van Guilian Preud’homme op Niels van Ginkel, schoot Bernard van Vliet vanaf de stip de 1-2 binnen. En uit een vrije trap van Patrick van den Berkt kopte Jarco van den Dikkenberg de 1-3 binnen. Lunteren wankelde. Joan Josep Vallejo Agusti haalde een inzet van Jarco van den Dikkenberg van de lijn. Jaap van Doorn miste een kans en zag een doelpunt afgekeurd worden vanwege buitenspel. Ook was er een situatie waarin Van den Dikkenberg een strafschop had kunnen krijgen. ,,We kropen door het oog van de naald. Valt de 1-4, dat krijgen we het heel lastig’’, aldus Degenaar.

De spits, die het moeilijk had met Marcel van Bruksvoort, maakte zijn grote mond weer eens waar. ,,Hoewel wij met Johan Pater nog een specialist hebben, wilde ik de vrije trap nemen. Deze kans wilde ik niet aan een ander afstaan. Ik wilde de bal zo hard mogelijk schieten. En of die bal nu wel of niet houdbaar was, kan me niet schelen. Met dit doelpunt was het klaar. Promotie was een feit.’’

Het betekende het veertigste doelpunt van het seizoen. ,,Ver uit de belangrijkste. Natuurlijk had ik vandaag liever met 5-0 gewonnen. Maar als je op deze wijze afscheid neemt, is het fantastisch. Ik denk een afscheid in stijl. Wat wil je nog meer’’, aldus de glunderende Degenaar. Invaller Bob van den Hudding maakte nog de 3-3. ,,We zullen die 40 doelpunten in de tweede klasse natuurlijk missen’’, beaamde Amir Hashemi. ,,De jongens hadden er blijkbaar geen rekening mee gehouden dat ik vorig jaar al eens een hartaanval heb gehad. Deze wedstrijd was slecht voor mijn hart’’, lachte de trainer. ,,Ik moet de complimenten aan Advendo geven. Door constant één op één te spelen, hebben zij het ons moeilijk gemaakt. Toch heb ik nooit het gevoel gehad, dat het mis zou gaan. Ook was ik er van overtuigd dat we niet zouden verliezen. Dat is dus ook niet gebeurd.’’

,,Doordat we drie keer in de eerste vijf wedstrijden verloren, was de titel direct ver weg. Zeker na de winterstop hebben we laten zien de meest constante ploeg van niet alleen onze klasse, maar de hele regio te hebben. Ik ben ontzettend trots op de jongens, maar ook het begeleidingsteam. We hebben het samen gedaan’’, stelde Hashemi nadrukkelijk.

u Restant elders op deze sportpagina´s

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie