Edese Jasmijn in halve finale dansshow

5 juni 2013 om 00:00 Algemeen

Nadat Delano Spenrath in 2012 in de halve finale stond van So You Think You Can Dance staat nu Jasmijn Hendriks uit Ede zondag 9 juni in de halve finale So You Think You Can Dance: The Next Generation. De halve finale is opgebouwd uit drie studioshows waarin telkens tien dansers voorbij komen. De laatste hiervan is te zien op 9 juni. Er waren slechts dertig dansers die de bootcamp overleefden, die dansers zijn verdeeld over drie studioshows van So You Think You Can Dance: The Next Generation.

Danseres wil tv-programma winnen EDE - Voor het tweede achtereenvolgende jaar is Ede vertegenwoordigd in de halve finale van So You Think You Can Dance, maar nu in de versie: ,,So You Think You Can Dance: The Next Generation’’.

Jasmijn zit op het Pallas Athene College en volgt daar de Sport High School. Het Pallas Athene College heeft voor de dans Sport High School een samenwerking met dansschool Beyond Basic. Dit is overigens ook de dansschool waar Jasmijn al enkele jaren wekelijks zo’n twaalf uur per week verschillende dansstijlen danst. Voor Jasmijn is dansen passie en beleving. Nadat zij in 2008 in Ede is komen wonen, heeft zij direct de draad van het dansen weer opgepakt. Haar talenten werden al snel zichtbaar en ontdekt door dansdocenten van Beyond Basic. Na een aantal pittige audities van diverse dansstijlen, overtuigde Jasmijn de jury en werd zij toegelaten tot de vooropleiding van Beyond Basic. Hierdoor kreeg Jasmijn de kans, welke zij maar al te graag pakte, zich op een hoog niveau binnen diverse dansstijlen te ontwikkelen.

Ilse Bernet (dansdocent Beyond Basic): ,,Jasmijn had geen ervaring in de stijlen klassiek, modern en jazz, toen ze auditie deed. Vanaf het moment dat ze begon te dansen gebeurde er iets op de dansvloer en begon ze te stralen. We zagen direct het talent in haar.”

Jasmijn volgt nu drie jaar de vooropleiding van en bij Beyond Basic en sinds twee jaar danst ze ook bij de succesvolle en spectaculaire Dinocrew, het demoteam van Beyond Basic. Jasmijn is geboren om te dansen en doet dat met veel passie en beleving en is enorm gemotiveerd.

Naast oog voor talent hebben, doet Beyond Basic ook aan succesvolle talentontwikkeling. Dat blijkt onder andere uit het feit dat in 2012 een andere danser, Delano, de halve finale van de reguliere versie van So You Think You Can Dance heeft bereikt.

Onderdeel van het lesprogramma Sport High School van het Pallas Athene College is dat zij vier lesuren per week danslessen volgt bij Beyond Basic. Dat was dan ook een belangrijke overweging toen Jasmijn twee jaar geleden koos voor het Pallas Athene College, zij kon haar talent en passie combineren met haar studie.

Zondag 9 juni is Jasmijn te zien in de halve finale van So You Think You Can Dance: The Next Generation bij RTL5 vanaf 20.00 uur. Zondag 30 juni, Theater de Reehorst - Ede, zijn onder anderen Jasmijn, Delano en de spectaculaire Dinocrew te zien in de eindvoorstelling van de vooropleiding van Beyond Basic. Aanvang 14.30 uur.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie