‘Echt Italiaans eten’ bij Da Aldo

12 juni 2013 om 00:00 Ondernemend

,,Onze gasten kunnen intiem dineren met een tafeltje voor twee bij het raam, maar we kunnen deze ook bij elkaar schuiven voor een avond met een paar collega’s, vrienden en vriendinnen. Grotere groepen krijgen een plek aan de andere zijde van het restaurant aan een tafel voor tien’’, vertelt Aldo Ranieri.

‘Door de open keuken kan iedereen meekijken’ EDE - Kom de vernieuwde menukaart proeven bij Trattoria Da Aldo. Ter introductie tot en met woensdag 19 juni tweemaal een driegangen menu vis of vlees voor de prijs van één. Dat is samen dineren voor maar 27,50 euro. Met kleine en grote tafels in verschillende delen van het restaurant weet Da Aldo echt het huiskamer gevoel vast te houden.

Voor het afsluiten van de werkdag met een Napolitaanse pizza met dunne bodem en een goed glas wijn voor een tien euro tot uitgebreid tafelen; volgens de eigenaar is alles mogelijk bij Trattoria Da Aldo. ,,We hebben verschillende gasten die maken er een complete Italiaanse avond van, met gerechten van de kaart of uit het wisselende driegangenmenu. Alles is authentiek Italiaans. Zelf kom ik uit een horecafamilie en mijn vader startte in 1980 het eerste Italiaanse restaurant in Ede. Inmiddels heeft hij al zo’n twintig jaar een succesvol restaurant in Amsterdam. Verder heb ik regelmatig contact met mijn tante in Italië, die dan met nieuwe gerechten komt. Zo hebben we nu een heerlijke octopuscarpaccio en ook een tonijncarpaccio. Maar tevens Caprese, een salade van buffelmozzarella, of verschillende soorten Scaloppina, kalfsoester. Of kies voor een heerlijke Risotto met kreeft; gerechten die je niet snel bij een andere Italiaan tegen zult komen.”

Alles dat uit de keuken komt is dagvers, van de vis uit Bunschoten en Spakenburg tot het vlees van de biologische slager. ,,We beginnen in de middag al met de voorbereidingen en met de open keuken kan iedereen zien waarmee we werken. Bijna een kwart van de gerechten zijn vegetarisch en in onze vitrine hebben we heerlijke gebakken en gegrilde groenten. Daarnaast zijn bijna tachtig procent van de overige ingrediënten uit Italië geïmporteerd. Van de echte Parmaham, mozzarella, olijfolie tot de kruiden.’’ Al jaren populair in Italië en nu exclusief bij Da Aldo te krijgen is de Monte Scroppino. Een mix van prosecco met wodka en limoencrème. ,,Wij hebben de echte tap hier staan waaruit we de drank met nul graden serveren. Monte Scroppino kun je drinken als aperitief, tussen de gangen door of juist als dessertdrank. Zo proberen we ook in onze dranken het échte Italië naar Ede te halen. Want naast een heerlijke huiswijn die je per glas of karaf kan bestellen, bieden we een mooie selectie flessen van de heerlijkste Italiaanse wijnen.’’

Voor echt Italiaans eten thuis kun je ook bij Da Aldo terecht. ,,Alles van de menukaart is telefonisch te bestellen om af te halen en voor grotere partijen verzorgen we een heerlijke avond met Italiaanse gerechten op locatie. Voor het restaurant is het verstandig te reserveren om teleurstelling te voorkomen’’, besluit Ranieri. Da Aldo is te vinden aan de Stationsweg 6, meer informatie via: 0318-613131. De menukaart van het restaurant is te vinden op: www.da-aldo.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie