Wombats te sterk voor Moorfielders

12 juni 2013 om 00:00 Sport

Moorfielders blijft in de derde divisie op een achtste plaats staan met vier punten uit acht duels en de doelcijfers 99-119. Net als voorgaande wedstrijden begon Moorfielders uitstekend, en wist door rake klappen van onder andere Romeo Bas, Richard Blankestijn en Frank van Elten al in de eerste inning 3 punten te scoren. Werper Niels Rustenhoven stond zijn mannetje op de heuvel en zorgde er mede voor dat de stand na vijf gespeelde innings gelijk was: 5-5.

EDE - Moorfielders speelde afgelopen zondag een spannende wedstrijd tegen Wombats in De Bilt. De twee ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar Wombats, dat een tweede plek in de competitie inneemt, bleek net te sterk voor Moorfielders en won de wedstrijd met 12-8.

Sprokkelen

Hans Western nam vervolgens het stokje over van Niels Rustenhoven, en ook hij zorgde er voor dat Moorfielders goed in de wedstrijd bleef. In de volgende drie innings sprokkelden beide teams nog wat puntjes en keek Moorfielders in de achtste inning tegen een 8-10 achterstand aan. Richard Blankesteijn gooide twee laatste sterke innings maar kon niet voorkomen dat de wedstrijd beslist werd in het voordeel van het thuisspelende team. Het werd uiteindelijk een 8-12 nederlaag.

Moorfielders speelde ondanks de nederlaag een goede wedstrijd. Hoogtepunt was een spectaculaire vangbal van middenvelder Tole Jansen. Maar kreeg nooit echt vat op de werper van Wombats. Hij wist de bal veel snelheid mee te geven. ,,We konden toch met opgeheven van het veld lopen’’, aldus de niet ontevreden assistent-coach Erwin Hendriksen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie