De Glind 1 per direct opgeheven

7 juni 2013 om 00:00 Sport

De beslissing om met het eerste elftal te stoppen, kondigde zich de laatste weken steeds duidelijker aan. De ene na de andere speler vertrok en op een gegeven moment was het aantal 'concrete vertrekkers' zelfs acht.

EDE - De hoofdmacht van voetbalvereniging SV De Glind is per direct opgeheven. Een gebrekkige aanwas vanuit de jeugd en van voetballers 'van buiten' doen het eerste elftal de das om. ,,Een jammerlijk, maar onvermijdelijk besluit", zo werd gisteren duidelijk bij een ingelaste ledenvergadering. Voorzitter Rob Brand: ,,Tien jaar geleden is er gestart met een eerste team, nu is het over."

Er is door bestuurslid technische zaken Dirk van Manen naarstig gezocht naar nieuwe spelers, maar er bleken te weinig spelers bereid om de overstap naar de zaterdagderdeklasser te wagen. Brand: ,,Verder hebben we een bepaalde samenwerking gezocht met een club uit de regio - waarvan ik de naam liever niet noem - maar die zag er uiteindelijk ook vanaf omdat de stap naar de derde klasse te groot was. Op een gegeven moment moest het bestuur de knoop doorhakken. Onze secretaris (Jan Koolhof, redactie) heeft genoeg overschrijvingsformulieren meegenomen voor de spelers..."

De Glind was afgelopen seizoen in de derde klasse tegenstander van SDS'55 en Advendo'57.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie