‘Verkeersellende’ tot eind juli

12 juni 2013 om 00:00 Voorpagina

In Ede wordt momenteel op veel plaatsen aan de weg gewerkt. ,,Vorig jaar hebben we hard gewerkt aan de verdubbeling van rijksweg N224. Toen is besloten om de werkzaamheden aan de Kastelenlaan in Ede door te schuiven naar dit jaar. Dat was onvermijdelijk. Daar ligt ook de aard van de hinder die we nu in Ede ondergaan.”

EDE - Inwoners zijn pas na zaterdag 20 juli verlost van de wegwerkzaamheden die momenteel in Ede worden uitgevoerd. Wethouder Breunis van de Weerd zegt zich bewust te zijn van de hinder die de werkzaamheden, maar roept op om ‘even door te bijten’.

door Boy Imminck

Hoofdwegen

Momenteel worden enkele hoofdwegen in Ede aangepakt. Buiten de Kastelenlaan wordt ook gewerkt aan de Arnhemseweg en het aangrenzende kruispunt met Klinkenbergerweg en de Raadhuisstraat. Van half juni tot begin juli wordt er in twee fases gewerkt aan de Klinkenbergweg en begin juli start ook de bouw van de nieuwe rotonde ter vervanging van de stoplichten op het kruispunt Molenstraat/Raadhuisstraat. ,,Inwoners zullen de ene week een andere route moeten rijden dan de andere week. Ik realiseer me dat dit vervelend is, het is nu even stevig pijnlijden. Het gros van de werkzaamheden is na 20 juli klaar, dan hebben we het ook écht gehad”, zegt de wethouder.

Asfalt

Buiten het doorschuiven van de ‘Kastelenlaan’ is er volgens Van de Weerd nog een andere reden waarom de werkzaamheden zo kort op elkaar zijn gepland. ,,Dat heeft te maken met de asfaltsoort. We kiezen voor een geluidsreducerende soort. Bij de aanleg mag de luchtvochtigheid niet te hoog zijn. De aankomende weken zijn ideaal, maar de apparatuur voor de aanleg is daardoor in heel Nederland erg gewild. Daardoor moeten we het strak achter elkaar plannen. Een speciale coördinator binnen de gemeente zorgt dat de knelpunten niet te groot worden. Dat geldt ook voor de periode na de bouwvakantie. Dan pakken we onder meer de Zandlaan, Tooroplaan/Bovenbuurtweg en het laatste deel van de N224 aan.”

u Meer over de werkzaamheden op www.bereikbaargelderland.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie