Kijk en Luistermuseum toont objecten wereldrezigers

14 juni 2013 om 00:00 Ondernemend

BENNEKOM - Het Kijk en Luistermuseum laat in de vakantieperiode een aantal bijzondere objecten zien die wereldreizigers uit Bennekom en omgeving hebben verzameld in verre landen en culturen. Het gaat om traditionele kledingstukken, meubels, gebruiksvoorwerpen en sieraden, vrijwel alle uit werelddelen buiten Europa.

De stukken komen uit tal van exotische landen in Afrika, Azië en Zuid- en Midden-Amerika. De meeste objecten zijn gemaakt met traditionele technieken uit natuurlijke materialen. In de categorie kledingstukken zijn onder meer een Japanse zijden trouwkimono, zó zwaar dat de bruid moet zitten, Tibetaanse kleurrijke laarzen en schoenen uit Yakleer, een Afghaanse herdersmantel met hoed uit riet gevlochten en een Oegandese sjamanenhoed van vogelveren.

Bijzondere gebruiksvoorwerpen zijn bijvoorbeeld een reuzenkalebas waarin de Afrikaanse Masaï hun drank van runderbloed en -melk bewaren, een rijk besneden Chokwe stoel uit Congo en andere voorwerpen uit Afrikaans hardhout, een zilveren bedelschaal van Birmese monniken, Djokjazilver en ivoren sieraden uit Indonesië en zilveren drinkbekers uit Peru.

Een boeiende expositie waar veel verhalen bij te vertellen zijn. Te zien tot en met 5 oktober.

18 juni t/m 5 oktober 2013, dinsdag t/m zaterdag 14:00 - 17:00 uur.

Kijk en Luistermuseum, Kerkstraat 1, 6721 VA Bennekom. Tel. 0318-414629.

Volwassenen 3,50 euro; 65+ 2,50 euro; kinderen tot 12 jaar 2 euro; museumkaart gratis.

www.kijkenluistermuseum.nl

Foto:

Kariatidetaboeret, Luba-stam, Congo

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie