Workshop natuurfotografie in NP De Hoge Veluwe

15 juni 2013 om 00:00 Ondernemend

HOENDERLOO - Het Nationale Park De Hoge Veluwe biedt vanaf dit voorjaar workshops natuurfotografie aan, gegeven door de bekende natuur- en dierenfotograaf Rob Doolaard. Het Park heeft de ambitie in de toekomst hét centrum van de natuurfotografie in Nederland te worden.

Het Nationale Park De Hoge Veluwe is een van de meest afwisselende natuurgebieden van Nederland: er zijn vlakke en geaccidenteerde terreinen, dichte bossen en eindeloze vergezichten, droge stuifzanden en kletsnatte heidevelden. Zo divers als de verschillende landschaptypen zijn, zo fotogeniek zijn ze ook. Hetzelfde geldt voor bewoners van het Park als de moeflons, edelherten en wilde zwijnen. Reden genoeg voor het Park om zich te promoten als dé plek om mooie natuurfoto's te maken. Op 27 april j.l. werd een succesvolle eerste editie georganiseerd van de Dag van de Natuurfotografie en vanaf nu worden er ook workshops natuurfotografie aangeboden.

Alle niveaus

De workshops, gegeven door fotograaf Rob Doolaard, (onder anderen werkzaam voor het WNF, Natuurmonumenten en Diergaarde Blijdorp), zijn er voor alle niveaus. Tijdens de basisworkshops worden de grondbeginselen van het fotograferen uitgelegd, die vervolgens direct, in de natuur, in de praktijk worden gebracht.

Voor (ver)gevorderde fotografen zijn er masterclasses waarbij onder meer ook aandacht wordt besteed aan het fotograferen vanuit de lucht met vliegers, macrofotografie en timelaps-fotografie. Ook zijn er thematische workshops, zoals bronstfotografie in september en paddenstoelenfotografie in oktober.

Meer informatie op www.hogeveluwe.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie