Voorpremière Spijt! bij CineMec Ede

14 juni 2013 om 00:00 Ondernemend

EDE - De jeugdfilm Spijt! gaat woensdag 19 juni in voorpremière in CineMec. Regisseur Dave Schram en een aantal leden van de cast (waaronder Stefan Collier en Brahim Fouradi) komen naar CineMec om handtekeningen en foto's uit te delen. Spijt! is het populairste Carry Slee-boek dat de trouwste lezers het liefst verfilmd wilden zien.

Het verhaal

Jochem (Stefan Collier) heeft het niet makkelijk op school. Hij is het mikpunt van getreiter door het clubje van Sanne (Charlotte Bakker). Klassenleraar Timo (Dave Mantel) is veel te druk met populair doen voor de scholieren en doet er niets aan. Klasgenoot David (Robin Boissevain) ergert zich hieraan, maar durft er zelf ook niks van te zeggen. Dan organiseert meester Timo een klassenfeest. De volgende ochtend krijgt de klas van de rector te horen dat Jochem 's avonds niet is thuisgekomen…

Cast & crew

De acteurs uit de film die naar CineMec komen zijn: Stefan Collier, Charlotte Bakker, Rick van Elk, Brahim Fouradi (die ook te horen is als rapper in de titelsong), Gregory Samson en Eileen Farnham.

De Amsterdamse productiemaatschappij Shooting Star bracht eerder al vijf boeken van Carry Slee op het witte doek, die gezamenlijk ruim een miljoen bezoekers trokken. Net als de boeken zelf wisten de films telkens weer de belevingswereld van de doelgroep geloofwaardig te verbeelden: drugsgebruik (Afblijven), verwaarlozing (Timboektoe), anorexia (Radeloos), vrouwenhandel (Lover of Loser). Veel bekende jonge acteurs maakten hun speelfilmdebuut in een Carry Slee-film: Matthijs van de Sande Bakhuyzen, Gaite Jansen, Reinout Scholten van Aschat.

Maria Peters (Sonny Boy, De Groeten van Mike!) regisseerde in 2007 de eerste Slee-verfilming, Afblijven, en is altijd als scenariste aan de reeks verbonden gebleven. Vanaf Timboektoe (2008) nam Dave Schram de regietaak van haar over, en met succes. Zijn vierde 'Slee', Razend, won in 2012 de Rembrandt voor beste jeugdfilm.

Carry Slee

Carry Slee (1949) won een recordaantal van negen maal de Kinderjury voor beste kinderboek, en vijf maal de Jonge Jury. Ze werd in 2010 benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau voor haar grote betekenis voor de Nederlandse literatuur. Ze haalde inspiratie voor haar boeken uit haar jaren als dramadocente op het middelbaar beroepsonderwijs. Maar ook haar twee dochters, haar eigen jeugd en de jongerenpagina uit de VPRO Gids dienen als inspiratie.

Algemene informatie

Event: Première Spijt! met cast en crew

Website: www.cinemec.nl

Datum: Woensdag 19 juni 2013

Aanvang: 18.45 uur

Prijs: 10 euro (incl. drankje)

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie