Ontkomen inbreker alsnog herkend en aangehouden

15 juni 2013 om 00:00 Ondernemend

EDE - De politie heeft vrijdag een 23-jarige man uit Ede aangehouden voor een inbraak vorig weekend. Getuigen herkenden de man omdat hij afgelopen zondag met een andere verdachte was betrapt bij een inbraak. De andere verdachte is zondag op heterdaad aangehouden en de 23-jarige Edenaar wist te ontkomen. Vrijdagavond kon hij dankzij de oplettendheid van getuigen alsnog worden aangehouden.

Zondagmiddag 9 juni kreeg de politie rond 17.15 uur een melding, dat er werd ingebroken in een woning aan de Schaapsweg in Ede. Agenten gingen ter plaatse en zagen dat er een deur was opengebroken.

Twee mannen sprongen uit een raam van de woning en sloegen op de vlucht. Twee oplettende getuigen wisten één man tegen te houden. Hierdoor kon de 29-jarige man uit Ede direct worden aangehouden. Hij is ingesloten en verhoord.

Tweede verdachte aangehouden

Vrijdagavond kreeg de politie een melding dat getuigen de tweede man zagen lopen in het centrum van Ede. Agenten hebben de 23-jarige Edenaar aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar hij voor nader verhoor en onderzoek is ingesloten.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie