Rob de Nijs sluit Korenfestival Ede af

16 juni 2013 om 00:00 Ondernemend

EDE - Voor de tweede keer houdt het Toon Hermans Huis Ede tijdens de Heideweek een korenfestival. De eerste editie smaakte duidelijk naar meer. Ton Matser (bestuurslid pr/sponsorzaken), Anne-Miek Brunekreef (Stichting Heideweek), Atie van de Meent en Mariëtte Ringelenberg (koor Edesekreten), Joop Peelen en Henk Brugman (Shanty Zangers) hebben zich de afgelopen maanden sterk gemaakt om een spectaculaire avond op touw te zetten.

,,Een avond die uiteraard bedoeld is om mensen te vermaken, maar ook om aandacht te vragen voor het belang van het Toon Hermans Huis", licht Anne-Miek Brunekreef toe. ,,Dit huis is er voor mensen met kanker, hun gezinsleden en verzorgers in de hele Gelderse Vallei. Streven is de activiteiten voor volwassenen en het kinderinloophuis Toon Tovenaars nog verder uit te breiden."

,,Verder staat nauwe samenwerking met het nieuwe Oncologisch Centrum Ede (bij Gelderse Vallei) hoog op de agenda. Al deze activiteiten kosten veel geld. Daarom dit korenfestival. Uiteraard is ook deze avond op het Marktplein tijdens Heideweek 2013 gratis toegankelijk, maar in de loop van de avond zal wel een collecte gehouden worden."

,,Het grote podium zal er weer staan, want er is gedurende Heideweek 2013 veel te beleven op de Markt. De firma MaVer zorgt voor licht, geluid en beelden op de grote LED-schermen naast het podium."

Het is bovengenoemde commissie gelukt voor deze avond een flink aantal koren vast te leggen. Zij treden allemaal belangeloos op.

- Zingen voor je leven - het 'eigen' koor van het THH

- Pure Voice (kinderkoor)

- Tarantella

- In Between

- De Hofklevers

- Valley Voices

- amusementskoor Love Hendels uit Putten

- Shanty zangers Ede

- Edesekreten

,,Apetrots is de organisatie met de toezegging van Rob de Nijs, dat hij zijn medewerking zal verlenen aan deze avond. Ton Matser is heel blij dat hij De Nijs heeft kunnen overtuigen van het goede doel en vind het fantastisch dat hij als inwoner van Ede dit doel wil ondersteunen."

,,Rob de Nijs zal in de loop van de avond een optreden (30-45 minuten) verzorgen en sluit de avond af met een spetterende finale tezamen met alle aanwezige koren."

,,Zaterdagavond 24 augustus wordt dus een heel bijzondere avond. Bouwend Nederland afd. Zuid-West Veluwe was vorig jaar al sponsor van het Korenfestival en heeft ook nu weer toegezegd mee te doen. Zonder hulp van deze voornamelijk Edese aannemers zou het niet gelukt zijn dit Korenfestival weer te organiseren."

,,Daarnaast is medewerking van ondernemers, gelegen aan het Marktplein, te weten Delifrance (Patrick) en Boni Markt (John). Zij zullen de koorleden, en dat zijn er een heel aantal, van koffie, broodjes en dergelijke voorzien. Geweldig!

Mochten er bedrijven/instellingen zijn die zich willen verbinden aan het Toon Hermans Huis of het Korenfestival in het bijzonder en ons willen sponsoren, dan kan men zich melden bij Ton Matser, tel. 06-20609513, e-mail info@tonmatser.nl"

Korenfestival

Zaterdag 24 augustus 2013

Marktplein Ede Centrum

17.00 - 22.30 uur

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie