Zomerkampen NP De Hoge Veluwe: nuttig en actief

12 juni 2013 om 00:00 Ondernemend

HOENDERLOO - Tientallen vrijwilligers steken van 13 juli tot en met 10 augustus weer de handen uit de mouwen tijdens de traditionele zomerkampen in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Ze zetten zich in om te helpen bij het natuurbeheer van het Park. Deelnemers verblijven gratis op de natuurcamping van het Park.

Dit jaar organiseert de Vereniging Vrienden van de Hoge Veluwe voor de 29e keer zomerkampen voor iedereen die graag actief en op een nuttige manier (een deel van) zijn zomervakantie doorbrengt. De werkzaamheden zijn divers, maar de belangrijkste taak is het 'dennenscheren', het verwijderen van jonge dennenboompjes of vogelkers. Door het verwijderen van de boompjes wordt ervoor gezorgd dat de uitgestrekte vlakten, die zo kenmerkend zijn voor het Park, niet dichtgroeien. Verder worden onder andere de drinkvijvers voor het wild schoongemaakt.

Inkijkje

Wie deelneemt aan het zomerkamp krijgt een uniek inkijkje in het terreinbeheer, zoals Het Nationale Park De Hoge Veluwe dat toepast. De sfeer is gemoedelijk en tussendoor wordt de tijd genomen voor een koffie- en lunchpauze. Na de 'werkdag', die eindigt om 14.30 uur, is iedereen vrij het Park tot sluitingstijd te verkennen. Een natuurgids neemt liefhebbers mee voor een avondwandeling of een fietstocht.

Praktische informatie

De zomerkampen duren van zaterdag tot en met zaterdag en er wordt gewerkt van maandag tot en met vrijdag, van 08:30 uur tot ongeveer 14.30 uur. Deelnemers dienen te beschikken over een kampeeruitrusting, stevig schoeisel, werkhandschoenen en kleding die tegen een stootje kan. Voor gereedschap wordt gezorgd. Op het kampeerterrein is een 'treftent' aanwezig, waar het 's avonds altijd gezellig is. De zomerkampen zijn van 13 juli tot en met 10 augustus. Liefhebbers kunnen zich opgeven voor een periode van één of twee weken. De weken beginnen op zaterdag 13, 20 en 27 juli en 3 augustus om 12.00 uur. Vóór 12.00 uur de zaterdag erop dienen deelnemers het Park weer te verlaten, tenzij er voor twee weken kamp is gekozen.

Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.vriendenhogeveluwe.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie