Weekend zonder punten voor Jaap van Lagen

16 juni 2013 om 00:00 Ondernemend

EDE - Op de Lausitzring kreeg Jaap van Lagen niet de kans om twee uitstekende startposities in punten om te zetten. Een defecte koppeling speelde op in de eerste race, in de tweede wedstrijd werd Jaap door Kevin Estre van de baan gereden. Zo sloot de Edenaar het vierde weekeinde om de Duitse Porsche Carrera Cup af zonder punten.

,,Dit is een drama. Nul punten. Verschrikkelijk", baalde Jaap van Lagen hardop. ,,Zeker vandaag had ik nog wat recht kunnen zetten omdat een aantal concurrenten in het kampioenschap verder naar achter startten. Een podiumfinish was realistisch, want de Porsche deed het super. Ik kon vanaf het begin tot het einde blijven aanvallen."

'Domme actie'

De lange race op zondag duurde voor Jaap met de Porsche van Land Motorsport minder dan een ronde. Hij had juist de derde positie terug veroverd op Kevin Estre, die bij de start voorbij was gekomen (,,Ik had net teveel wielspin"). De Fransman wenste zich niet gewonnen te geven, forceerde, kwam met zijn Porsche naast de baan, verloor de controle en reed zo bij Jaap binnen. ,,Een domme actie, want de wedstrijd was net begonnen."

Zaterdagmiddag speelde de koppeling van de Porsche op. ,,Ik wist al hoe laat het was toen ik naar de startopstelling reed. Pas vijf seconden voor de start heb ik 'm in z'n één gezet, maar kon toch niet voorkomen dat de auto naar voren sprong. Tja, dan weet je hoe laat het is. Ik heb meteen tegen het team gezegd dat een 'drive through' onontkoombaar was."

Afstelling klopt

Jaap kreeg gelijk, moest zijn derde positie afstaan en eindigde uiteindelijk als 17e. ,,Ik had zeker derde kunnen worden, want de auto voelde geweldig."

Door de twee nul resultaten is de coureur van Land Motorsport nu afgezakt van de vierde naar de zesde plaats. ,,Het positieve is dat we er in de kwalificaties prima bij zaten en de afstelling klopt. Dat is een goede basis voor de volgende wedstrijd op de Norisring."

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

internet: www.jaapvanlagen.nl <http://www.jaapvanlagen.nl/>

Facebook: www.facebook.com/jaapvanlagen <http://www.facebook.com/jaapvanlagen>

Twitter: www.twitter.com/jaapvanlagen <http://www.twitter.com/jaapvanlagen>

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie