OVD Groep Rallyteam gaat voor de punten in Vechtdal

17 juni 2013 om 00:00 Ondernemend

EDE - Na het noodgedwongen forfait op het allerlaatste moment voor de ELE Rally is het voor het OVD Groep Rallyteam rond rijder Wouter Ploeg (Ede) en navigator Harm van Koppen (Raamsdonksveer) zaak om in de Vechtdal Rally punten te scoren voor het Rallyclinic Nederlands Rally Kampioenschap.

,,Als we kans willen blijven maken op een hoge klassering in het kampioenschap dan moeten we inderdaad punten scoren", beaamt Ploeg. Hij heeft er echter alle vertrouwen in dat dit moet lukken op de negen klassementsproeven die de Vechtdal Rally dit jaar telt.

,,Natuurlijk zijn we op de onverharde stukken een beetje in het nadeel ten opzichte van de vierwielaandrijvers doordat wij maar over twee aangedreven wielen beschikken. Maar we hebben bewezen dat we op asfalt de strijd met de top aankunnen. Als we niet teveel hoeven in te leveren op de onverharde stukken, komt het helemaal goed", kijkt de Edese rallycoureur in zijn glazen bol.

De imposante BMW 1M van het OVD Groep Rallyteam werd na het uitstekende optreden in Sulingen door het team van Reconsales Autosport helemaal nagekeken. ,,De auto is altijd tiptop in orde. Dat kun je wel aan Jan Nijhof en zijn mensen overlaten", aldus navigator Harm van Koppen. Daarom is de verwachting dat de 13e plaats van vorig jaar verbeterd moet kunnen worden.

,,Vorig jaar waren we volop aan het testen met de auto in de Vechtdal Rally. Het was pas de derde wedstrijd voor ons destijds. Nu staat hij helemaal op punt en doen we goed mee in de top van het kampioenschap", besluit Ploeg.

Algemene gegevens Autosoft Vechtdalrally

Datum: 22 juni 2013

Locatie: Hardenberg

Start en finish: podium bij Evenementhal Hardenberg, Hardenberg

Servicepark: Bij Evenementenhal Hardenberg, Hardenberg

Lengte van de rally: ca 174 km

Aantal klassementsproeven: 9 (3 verschillende)

Lengte van de KP's: 109 km

Wegdek: 93% verhard, 7% onverhard

Startnummer Ploeg/Van Koppen: 6

Start 1e deelnemer : 12:01 uur vanaf podium bij Evenementenhal Hardenberg

14 klassementsproeven

Finish 1e deelnemer: ca 17:36 uur podium bij Evenementenhal Hardenberg

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie