Moorfielders maatje te klein voor Robur'58

17 juni 2013 om 00:00 Ondernemend

EDE - Moorfielders speelde op een broeierige zondagmiddag een uitwedstrijd bij het Apeldoornse Robur '58. Het werd geen succes. De Edese honkballers keken de gehele wedstrijd tegen een achterstand aan en verloren uiteindelijk met 8-18.

De Edenaren zijn met een matige reeks bezig. Na de alweer vijfde nederlaag op rij bezet Moorfielders in de derdeklasse de negende en voorlaatste positie.

,,Het seizoen verloopt tot nu toe niet hoe ik het graag had gezien, maar we zijn nog niet eens halverwege. Ik heb er alle vertrouwen in dat we terug kunnen komen met een sterke tweede competitiehelft'', wist coach Daan Homan na afloop te melden.

Moorfielders begon matig aan de wedstrijd. In de eerste vier innings werden wel de honken gevuld, maar scoren en punten verzamelen was er niet bij. Door de aanvallende onmacht was de achterstand na vier innings al 9-0.

In de vijfde inning werden de 'knuppels' van Moorfielders wakker en scoorde de ploeg zes punten door rake klappen. Deze opleving was echter van korte duur, want Robur beantwoordde direct met zes punten in de zesde inning. In de zevende en laatste inning scoorde zowel Moorfielders als Robur nog een aantal punten en werd de strijd na zeven innings (8-18) beslist.

Moorfielders liet opnieuw zien dat het moeite heeft om alle blessures op te vangen,en fouten in het veld en op de honken deden de Edese ploeg de das om.

Moorfielders speelt komende zondag thuis tegen Red Caps uit Leusden.

Woensdagavond 26 juni wordt in Apeldoorn de eerder afgelaste wedstrijd bij WSB 3 gespeeld.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie