Sieraad voor Ride for the Roses

17 juni 2013 om 00:00 Ondernemend

EDE - Speciaal voor de Ride for the Roses heeft de Edese goudsmid Miriam Klaassen een zilveren hanger ontworpen.  Een aparte gouden versie van dit sieraad wordt vrijdag 21 juni bij de businessborrel in het Raadhuispark door Mart Smeets geveild ten bate van de Ride for the Roses.

,,Geraakt door een persbericht kwam ik op het idee om speciaal voor de Ride for the Roses een hanger te maken. In 1998 is mijn vader overleden aan een hersentumor, veel te vroeg…  Ook heb ik een vriend die twee keer de ziekte heeft overwonnen.  Daarom wil ik graag een steentje bijdragen aan onderzoek ten bate van de bestrijding van kanker.  De opbrengst van de hanger gaat naar de Ride for the Roses. Dat het evenement dit jaar in mijn woonplaats Ede wordt gehouden, maakt dit extra bijzonder'', legt Miriam Klaassen uit.

,,Ik ben goudsmid van beroep en het leek me leuk om een sieraad te maken.  De hanger die ik ontworpen heb, heb ik Mane Novum genoemd, dat betekent een nieuwe morgen in het Latijns'', vertelt de Edese goudsmid. ,,Het logo van de Ride for the Roses heb ik erin verwerkt. De zilveren hanger is binnenkort te bestellen, dus houd de site van de Ride for the Roses in de gaten.''

De roos is gemaakt van eerste gehalte zilver en de ware grootte is 16 mm. Miriam Klaassen: ,,Deze hanger is leuk om te krijgen, maar ook leuk om cadeau te geven. De Mane Novum-hanger kan dienen om iemand een steuntje in de rug te geven of juist te bedanken voor de steun die je zelf gekregen hebt. Een mooie herinnering aan een speciaal moment.'' De zilveren hanger kost 25 euro.

,,Speciaal voor de veiling heb ik een Mane Novum-hanger in het 14 karaats geelgoud gemaakt met daarin drie briljantjes gezet.''

Dit exclusieve exemplaar heeft een startbod van 550 euro.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie