Heide Judo Toernooi noteert record aantal deelnemers

16 juni 2013 om 00:00 Ondernemend

EDE - Met een record aantal van ruim 800 deelnemers werd zaterdag in De Peppel voor de 20e keer het Heide Judo Toernooi gehouden.

Het toernooi werd geopend door wethouder Roel Kremers, die met een knipoog excuus aanbood voor de verkeersoverlast in Ede. De sporthal was niet eenvoudig te bereiken maar de deelnemers en toeschouwers lieten zich hierdoor niet tegenhouden en kwamen in groten getale.

Het toernooi begon precies om 09.00 uur. De prijsuitreikingen rond het middaguur werden waar genomen door de Edese Heidehoogheden Calluna 57e en Heideprinses Erica 38e . Dit leverde voor de prijswinnaars een mooie foto op.

Het toernooi eindigde om half 6. Judo vereniging Top Judo Nijmegen scoorde in de clubcompetitie de meeste punten en ging met de grote club bokaal huiswaarts.

Er deden uiteindelijk ruim 700 judoka's mee. Voor het Heide Judo Toernooi een record aantal. Het toernooi verliep bijzonder goed. Mede dankzij het grote aantal vrijwilligers dat het toernooi in goede banen leidde. Ook zij leverden zaterdag een top prestatie.

Physical

Waar de wedstrijdjudoka's van Physical door het jaar stad en land afreizen om zich te meten met hun concurrenten en sportvrienden, bleven ze nu in Ede.

Goud was er in de eerste groep voor Ilyas Mustafajev die de week van het behalen van zijn VWO Diploma ook op de top afsloot met het beklimmen van de hoogste trede van het ereschavot. De laatste prijsuitreiking was ook goud, dit keer voor Joost Huibers.

Huibers sloot het seizoen, waar Frank van den Brink hem al decoreerde met zijn Trofee voor de Judoka van het Jaar, af met enkel overwinningen met Ippon gedurende het toernooi. Tussendoor wist ook Joeri van Opstal het goud te bemachtigen, waarbij hij met deze prijs het gedenkwaardige aantal van 99 prijzen in zijn jonge judocarrière behaalde.

In het kielzog van dit gouden trio was er brons voor Jelmer de Jong, Kira van Opstal en Mase Olotu. De Jong trok zijn progressie van de laatste maanden goed door. Olotu behaalde zijn bronzen medaille, soms met de steun van de dreigementen van trainingsmaat Joeri ("als je deze niet wint krijg je straftraining"). Kira van Opstal scoorde niet alleen met haar bronzen medaille, maar behaalde ook nog 30 punten op weg naar haar zwarte band, en deed na de prijsuitreiking nog even de hele dag mee met de uitvoeringen van de Danceacademy Physical in de Reehorst.

Foto 1: Mase Olotu (3e) en Joost Huibers (1e) met in hun midden Joeri van Opstal (1e)

Sportschool Venendaal

Sportschool Venendaal deed het ook prima. Liefst twaalf judoka's behaalde een prijs en dat met een sterke bezetting uit heel Nederland en zelfs judoka's uit Noorwegen. De prijzen voor de sportschool werden gewonnen door; 1e prijs voor: Ryan van Donkelaar. 2e prijs voor: Vincent Ribbens, Wesley van der Graaf en Jonas van Polen. 3e plaats: Kevin Bos, Kaya Hunze, Aylin Demirel, Ruben Demmer, Matthijs de Jong, Joost Germans, Robin Kroodsma, Ilkay Ipek. en Thomas Tiemens.

Foto 2.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie