Bakker Bos: 'Smakelijke initiatieven'

19 juni 2013 om 00:00 Ondernemend

Eigenaar en bakker Henk Bos kijkt tevreden terug op het afgelopen half jaar. ,,In het begin is het natuurlijk zowel voor ons als voor de klanten een beetje wennen. We hebben een ander assortiment en eigen recepten, dus alles smaakt net iets anders. Vanaf het eerste begin kregen we hele positieve reacties van mensen. Daarnaast merken we dat steeds meer mensen regelmatig onze winkels bezoeken voor brood, gebak of bonbons."

EDE - Bakker Bos is na een half jaar niet meer weg te denken uit het straatbeeld in Ede, Veenendaal, Heelsum en Oosterbeek. De enthousiaste bakkers van Bakker Bos doen er dan ook alles aan om de consument te trakteren op het lekkerste verse brood en banket. Recent verhuisde de banketbakkerij, opende Bakker Bos een extra winkel en werd de eerste winkel omgebouwd naar het Bakker Bosconcept. Kortom: redenen genoeg om samen met Bakker Bos terug te blikken op de eerste helft van 2013.

Half april verhuisde Bakker Bos de banketbakkerij naar de Frankeneng in Ede. ,,De vraag naar banket nam zodanig toe dat de banketafdeling in onze bakkerij in Maarsbergen uit zijn jasje groeide. Daarom hebben we besloten om deze afdeling te verplaatsen naar onze locatie in Ede. Wekelijks verwerken wij hier 400 liter slagroom en 50 kilo chocolade in overheerlijke verse taarten, gebakjes en chocolade."

Tweede filiaal

Donderdag 23 mei opende Bakker Bos haar tweede filiaal in Veenendaal. De winkel aan de Prins Bernhardlaan werd binnen een maand na de overname opnieuw geopend. Henk Bos: ,,Deze winkel zit in een gebied waar verder weinig broodverkooppunten zijn. Omdat de winkel al gesloten was, hebben we extra haast gemaakt met de opening, zodat de bewoners van de wijk snel weer terecht konden bij de bakker." De opening van de winkel was een succes. ,,In de eerste drie dagen ontvingen we ruim 700 klanten. We kregen veel complimenten. Mensen zijn echt blij dat er weer een bakker in de buurt zit. Een bakkerswinkel moet een beleving zijn. Het moet prettig zijn om binnen te komen en zowel smaak als reuk mogen geprikkeld worden. Vanuit deze visie hebben we het Bakker Bosconcept ontwikkeld. Een open, uitnodigende winkel met zo min mogelijk toonbank en volop mogelijkheden om te proeven." Op donderdag 6 juni werd de eerste winkel volgens het Bakker Bosconcept geopend. De verbouwde winkel aan het Bruïneplein in Veenendaal kon rekenen op veel belangstelling. ,,Iedereen die binnenkwam was erg enthousiast over de nieuwe inrichting en de openingsactie." Bakker Bos breidde vorige maand ook haar assortiment verder uit met vier desembroden zonder e-nummers.

Facebook: www.facebook.com/mijnbakkerbos

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie