Wethouder Breunis van de Weerd tekent voor Boeren Boter

26 juni 2013 om 00:00 Nieuws

BENNEKOM - Tijdens de open dag op zaterdag 22 juni lanceerde Boerderij de Hooilanden lanceerde tijdens de open dag in Bennekom haar crowdfundingsactie. Wethouder Breunis van de Weerd van de gemeente Ede tekende voor het eerste certificaat en steunt daarmee de ontwikkeling van Biologische zuivelproducten op de boerderij.

Het was een gezellige dag in het Binnenveld. Naast de Hooilanden waren er nog 8 andere locaties die hun deuren voor het publiek hadden geopend. Deze open boerderijdagen zijn bedoeld om de stadsmensen meer betrokken te krijgen bij het platteland. En daar sluit de crowdfundingsactie van de Hooilanden mooi bij aan.

Het idee is dat consumenten 100 euro inleggen, die Lodewijk Pool en Floor de Kanter van de Hooilanden zullen investeren in verzuivelingsapparatuur. De investeerder wordt hiermee vriend van de Hooilanden en krijgt 120 euro aan waardebonnen die de komende jaren inwisselbaar zijn voor zuivelproducten zoals boter, kaas en melk. Maar ook voor rundvlees van eigen koeien. Daarnaast kunnen de bonnen worden ingewisseld voor korting op de huur van de kookstudio die vorig jaar op de Hooilanden geopend is. Voor de totale investering zijn 250 consumenten nodig. Afgelopen zaterdag zijn de eerste 25 certificaten uitgereikt.

Boerderij de Hooilanden is een biologische melkveehouderij in het Binnenveld. Er worden 75 Blaarkoppen gemolken. Het rantsoen bestaat voor een groot deel uit vers gras, zodat ze bij verwerking van de melk verzekerd zijn van smakelijke graskaas en grasboter.

Voor meer informatie: www.dehooilanden.nl. boerderij@dehooilanden.nl 06-28684261.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie