Ouders mishandelde baby worden niet vervolgd

26 juni 2013 om 00:00 Nieuws

EDE - De 23-jarige Edese vrouw en haar vriend uit Arnhem worden niet vervolgd voor de dood van hun baby, het jongetje Jairo, in 2010. Dit heeft de rechtbank in Arnhem woensdag bepaald.

De rechtbank verklaart het openbaar ministerie (OM) niet ontvankelijk omdat het de ouders heeft misleid tijdens het onderzoek naar de dood van Jairo. De resultaten van sectie op het lichaampje zijn maandenlang achtergehouden.

Pas nadat er afluisterapparatuur in de woning van de ouders is geplaatst, kregen zij de inhoud van het sectierapport te horen. Zo konden hun reacties worden opgenomen. De rechtbank vindt dit zo strijdig met een eerlijk proces dat het de ouders laat lopen.

De Edese en de Arnhemmer werden verdacht van stelselmatige mishandeling van hun baby. Al kort na zijn geboorte zat het onder de blauwe plekken. In augustus 2010 belandde Jairo in het Radboudziekenhuis in Nijmegen. Daar bleek hij twee gebroken beentjes, een gescheurde darm en een dodelijke buikinfectie te hebben. Die kwamen door geweld dat enkele uren tot dagen daarvoor is toegebracht.

29De ouders werden eind september aangehouden.

(APA)

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie