Sunday Jazzcafé sluit seizoen feestelijk af

27 juni 2013 om 00:00 Nieuws

EDE - De laatste seizoenseditie van Sunday Jazzcafé vindt zondag 7 juli plaats. Voor deze afsluiter is gekozen voor een unieke samenstelling op het podium: dit keer zijn vrouwelijke muzikanten goed vertegenwoordigd.

Gastsolist is trompettiste Saskia Laroo. Zij tourt met haar partner, vocalist en pianist Warren Byrd over de hele wereld. Laroo combineert de traditionele jazz met funk, elektronische effecten en een hoop speelplezier. Byrd brengt de Amerikaanse jazzsound naar Ede met zijn warme stemgeluid.

Voor het eerst is er naast drums ook percussie. ,,We vonden dat het hoog tijd was om de bezetting aan te vullen met een percussionist," vertelt organisator en zangeres Jessica Koomen.

,,Percussioniste Femke Krone was direct bereid om mee te doen. En toevallig had ik bassiste en zangeres Phaedra Kwant ook op mijn wishlist staan. In de jazz zijn vrouwelijke instrumentalisten meestal in de minderheid. Op de laatste editie van Sunday Jazzcafé zal dat niet het geval zijn!"

Edenaar en gitarist Elisa Krijgsman en drummer Arie Verhaar complementeren het geheel. ,,We sluiten dit seizoen feestelijk af in Het oude Politiebureau," vervolgt Koomen. ,,Deze topartiesten bij elkaar op een podium zorgen gegarandeerd voor een onvergetelijke middag. Dat kan ik nu al met zekerheid zeggen."

De deur van Het Oude Politiebureau gaat om 14:30 uur open en om 15:00 uur start het programma. De toegang is gratis. Bij mooi weer kunnen bezoekers uiteraard ook op het terras van Het Oude Politiebureau terecht.

In oktober start het nieuwe seizoen van Sunday Jazzcafé.

Meer informatie is te vinden op: www.jessicakoomen.nl

Foto:

Trompettiste Saskia Laroo en vocalist en pianist Warren Byrd

Fotograaf: Willem Steenis

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie