Bruil Prefab Ede sluit deel productielocatie Geertruidenberg

27 juni 2013 om 00:00 Nieuws

EDE - Als gevolg van het alsmaar dalende bouwvolume in Nederland, ziet ook Bruil haar orderportefeuille in geprefabriceerde betonelementen verder afnemen. Hierop anticipeert het bedrijf door de productie van prefab bouwdelen in Geertruidenberg te stoppen. De productie van heipalen en betonmortel in Geertruidenberg wordt voortgezet, als ook de productie van prefab elementen in de fabriek van Bruil in Weert. Mede als gevolg van deze maatregel zullen ook in de rest van de organisatie aanpassingen worden doorgevoerd.

De ondernemingsraad van Bruil heeft positief geadviseerd over de plannen van het bedrijf. Over het toe te passen sociaal plan was al eerder overeenstemming bereikt met de vakbondsbestuurders van FVN Bouw, FNV Bondgenoten en CNV Vakmensen.

Als gevolg van de aanpassingen komen er 62 arbeidsplaatsen te vervallen bij de in totaal 370 werknemers van Bruil. De komende weken zullen de aanpassingen worden doorgevoerd.

De strategie van Bruil, waarbij Bruil zich sterk positioneert als onafhankelijk, vooraanstaand leverancier van cementgebonden producten en oplossingen in de bouw, blijft ongewijzigd.

De Bruil Groep is een zelfstandig familiebedrijf, welke al meer dan honderd jaar in de bouw actief is. Bruil heeft 13 vestigingen in Nederland. Bruil heeft haar activiteiten ondergebracht in drie divisies: Beton & Mix, Prefab en Bouw.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie