André Kuipers en Ruben Smit openen unieke foto-expositie in CineMec

27 juni 2013 om 00:00 Nieuws

EDE - CineMec Nature en EMS FILMS organiseren van 4 juli tot en met 22 september de expositie 'Natuur in Beeld'. In deze foto-expositie zijn unieke foto's van Frans Lanting, André Kuipers en Ruben Smit te zien. Op 4 juli opent André Kuipers, een jaar na zijn landing, de expositie met een lezing over zijn zicht vanuit de ISS op de aarde.

André Kuipers laat de wereld vanuit de ruimte zien, Frans Lanting is de hele wereld afgereisd om foto's te maken voor zijn multimedia programma LIFE, 'a journey through time' en Ruben Smit zoomt in op Nederland en zijn beelden van de Oostvaardersplassen die hij voor de film De Nieuwe Wildernis heeft gemaakt.

Op 4 juli opent André Kuipers de expositie met een lezing en vertonen we de wereldpremière van Frans Lantings LIFE, a journey through time . LIFE is een fotografische reis door de tijd op basis van de foto's van Frans Lanting, begeleid door de muziek van Philip Glass en uitgevoerd door het Residentie Orkest in het Concertgebouw. Voordat de film getoond wordt is er ook een documentaire te zien over de totstandkoming van de film. Frans Lanting zal via een Skype verbinding in gesprek gaan met André Kuipers en Ruben Smit.

André Kuipers heeft al twee reizen voor ESA naar de ruimte gemaakt. Vanuit de ruimte heeft hij de meest fantastisch foto's gemaakt die een bijzonder perspectief op onze aarde geven.

Frans Lanting reist al jaren de wereld rond als natuurfotograaf. Hij heeft verschillende prijzen gewonnen voor zijn fotografie waaronder drie keer de eerste prijs van de World Press Photo. LIFE is zijn grootse multimediale project waar fotografie en muziek elkaar vinden.

Op 25 september gaat De Nieuwe Wildernis in première. Het filmteam rond Ruben Smit was twee jaar lang actief in de Oostvaardersplassen. In de tentoonstelling laat hij foto's zien die hij maakte tijdens het filmen van De Nieuwe Wildernis.

De aanvang van het programma is om 19:30 uur in CineMec Ede. De avond wordt afgesloten met de officiële opening van de expositie.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie