Internationale strijkkwartetten in Cultura

27 juni 2013 om 00:00 Nieuws

EDE - Naast de zeer in de smaak vallende Proefkamermuziekserie doet Cultura er in het nieuwe klassieke muziekseizoen een schepje bovenop met drie exclusieve strijkkwartetconcerten op de zondagmiddag.

In de maanden november 2013, februari en april 2014 treden drie befaamde, internationaal gelauwerde strijkkwartetten uit Tsjechië en Rusland op in de uitstekend klinkende Culturazaal. Het Škampa -, Bennewitz - en Atrium String Quartet. Stuk voor stuk winnaars van prestigieuze prijzen! In elk concert voegt zich steeds voor één programma-onderdeel een gastmusicus (piano, klarinet) bij het kwartet.

Zondagmiddag 17 november speelt het Škampa String Quartet een prachtig programma met muziek van Mozart, Smetana en Dvo?ák getiteld: 'Boheemse streken'. Het tweede concert: 'Van Wenen naar Praag' - door het Bennewitz String Quartet - vindt plaats op zondagmiddag 9 februari met werken van Mozart, Schubert, Schulhoff en Dvo?ák.

Het Atrium String Quartet is te beluisteren in 'Russische hartstocht' op zondagmiddag 13 april met muziek van Weinberg, Sjostakovitsj, Rachmaninov en Tsjaikovski. Meer bijzonderheden over de programma's en promo-filmpjes vindt u op de website van Cultura en op de Facebook- en Linkedinpagina van 'Internationale Strijkkwartetten in Cultura'.

Alle concerten beginnen om 15.00 uur en worden afgesloten met een sfeervolle nazit in het Atrium.

In de aanloop naar deze bijzondere concerten geeft Cultura een gratis, periodiek van Facebook, Linkedin of cultura-ede.nl te downloaden 'whitepaper' uit met daarin interessante informatie over de musici, hun opleiding, hun instrumenten, lovende recensies, de prijzen die zij wonnen, de programma-onderdelen, de componisten en andere wetenswaardigheden.

De ticketverkoop (€ 26,-- CJP € 23,--) is gestart. Reserveer nu de beste plaatsen via de Facebook- of Linkedinpagina 'Internationale Strijkkwartetten in Cultura' of via www.cultura-ede.nl onder theater. Scan de QR-code voor reserveren via de mobiele telefoon. Als u uw email-adres achterlaat ontvangt u de 'whitepaper' automatisch in uw mailbox.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie