28 juni 2013 om 00:00 Nieuws

EDE - ,,Om mavoleerlingen meer perspectief te geven en het onderwijs voor hen aantrekkelijker te maken, heeft de locatie Bovenbuurtweg van CSG Het Streek een overeenkomst gesloten met elf andere vo-scholen in Nederland. Samen willen zij het Bèta Challenge Programma vormgeven. Dit heeft de potentie om uit te groeien tot een hoogwaardige leerroute voor de mavo in verbinding met mbo en bedrijfsleven", is de verwachting van rector Marjolein Willemsen..

Realistische technologische vraagstukken

Het Bèta Challenge Programma moet mavoleerlingen kennis laten maken met de technologie in alle sectoren en ze daarmee bewust en enthousiast maken voor een technische leer- en werkomgeving. Met een projectmatige aanpak wordt van hen gevraagd om aan realistische technologische vraagstukken vanuit het bedrijfsleven te werken. Het programma is tot stand gekomen in een publiek-private samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven. De leerroute is een belangrijke nieuwe schakel in de onderwijsketen mavo-mbo.

Enige aanbieder in de wijde regio

Voor de locatie Bovenbuurtweg is de verbinding met het Bèta Challenge Programma een logisch vervolg op het succesvolle technasium. In het technasium maken leerlingen van havo en vwo gebruik van hun theoretische kennis bij de uitvoering van praktische opdrachten vanuit het bedrijfsleven. Met het Bèta Challenge Programma ontstaat een soortgelijke stimulerende en prikkelende leerroute ook voor de mavo op de Bovenbuurtweg. Het Streek is in de wijde regio de enige school voor voortgezet onderwijs die mavoleerlingen dit Bèta Challenge Programma aan kan bieden.

Kijk ook op www.hetstreek.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie