Barneveld: Stoptrein goed voor héle regio

4 september 2013 om 00:00 Voorpagina

Ook gemeenten als Apeldoorn, Amersfoort en de zogeheten Food Valley-gemeenten Ede, Nijkerk, Renswoude, Rhenen, Scherpenzeel, Veenendaal en Wageningen zijn gebaat bij een stoptreinverbinding, meent de Barneveldse wethouder Hans van Daalen op basis van recent onderzoek.

BARNEVELD - Een stoptreinverbinding op de lijn Amersfoort-Apeldoorn, met een halte bij station Barneveld Noord, verbetert de bereikbaarheid van de héle regio en niet alleen die van Barneveld.

Zo'n stoptreinverbinding verbindt de hele regio beter met de Randstad en het oosten van het land, is de gedachte achter de ambitie die Barneveld deelt met genoemde gemeenten. Het gaat dan om betere bereikbaarheid voor woon-werkverkeer, recreatiegebieden en als alternatief voor snelwegen. Met name vanaf 2017 is dat laatste volgens de gemeenten welkom, omdat vanaf dat jaar knooppunt Hoevelaken (A1-A28) voor enkele jaren op de schop gaat. Volgens Van Daalen profiteren echter ook onderwijsinstellingen van betere verbindingen. ,,Denk aan PTC+ in Barneveld waar ze bezig zijn om er een hbo-opleiding te krijgen.''

Lees het complete verhaal in de Barneveldse Krant van woensdag 4 september 2013

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie