Slechte eerste helft breekt DTS Ede op

4 december 2013 om 00:00 Sport

EDE - ,,Ik denk dat het met de wisselvalligheid van een jonge ploeg heeft te maken. Dat moet er nog uit. De eerste helft was zwak van onze kant tegen FC Zutphen.  Dat konden we helaas daarna net niet goedmaken'', omschreef Rence van der Wal het 4-2 verlies bij FC Zutphen.

De DTS Ede spits zag zijn ploeg in het eerste bedrijf op 2-0 achter komen door doelpunten van Jelle Macaré en Aldo Joachim. ,,Bij 0-0 viel Paul Speldenbrink met een blessure uit.  Daardoor moest de organisatie gewijzigd worden. Maar het was een terechte tussenstand. Wij waren niet bij de les.''

,,Het plan was direct in de tweede helft overal druk te zetten. Maar uit de eerste de beste aanval kwam FC Zutphen op 3-0 (doelpunt Cem Köse)'', liet Van der Wal weten.

,,Daarna waren wij wel de bovenliggende partij. Uit een assist van Ahmed Lak maakte ik de 3-1. En een kleine twintig minuten voor tijd werd er binnen de zestien een overtreding gemaakt. Een terechte strafschop, die ik zelf maakte: 3-2.''

,,De 3-3 en misschien nog wel meer, hing in de lucht. Echter bij een counter werd het kort voor het einde 4-2 (Niek Bakkerweerd). Toen was het over en sluiten'', besluit Rence van der Wal.

Op de foto Rence van der Wal nog in het tenue van zijn oude club Bennekom.