'Veluwe moet toeristische topbestemming blijven'

4 december 2013 om 00:00 Nieuws

EDE - De Veluwe moet weer aan de top van binnenlandse vakantiebestemmingen komen. Daarvoor slaan meer dan tien Veluwse gemeenten, Recron, Koninklijke Horeca Nederland, De Veluwse Attracties en de provincie Gelderland de handen ineen. Zij gaan het toeristisch bedrijfsleven ondersteunen in het verbeteren van hun product. Vandaag, woensdag 4 december, is daarvoor een convenant ondertekend.

,,De Veluwe is een uniek gebied met veel toeristische mogelijkheden. Om de Veluwe ook voor de toeristen weer op de eerste plaats te krijgen, moeten we aan de slag. Goed om te zien dat zoveel partijen hier samen aan willen werken. Dat is goed voor de Veluwe, haar inwoners, recreanten en de economie", aldus gedeputeerde Jan Jacob van Dijk.

Ondersteunen bedrijven

Om het toerisme op de Veluwe te stimuleren, gaan tien projecten van start op het gebied van innovatie en ruimtelijke ordening. Zo brengt een groep onder aanvoering van Recron in kaart welke maatregelen bedrijven moeten nemen om hun toeristische product te verbeteren, ontwikkelt een groep onder leiding van de gemeente Apeldoorn voorstellen voor een Veluwebrede versterking van cultuur in relatie tot toerisme en stelt een acquisitieteam onder leiding van de gemeente Barneveld een geografische vlekkenkaart op voor nieuwe initiatieven en uitbreidingsmogelijkheden. Verschillende projecten hebben een link met het project Vitale Vakantieparken van de regio Noord Veluwe. De provincie Gelderland stelt een ruimtelijke ordeningsdeskundige (RO-consulent) beschikbaar om deelnemende bedrijven en gemeenten te ondersteunen.

Innovatie en ontwikkelingen moeten ontstaan vanuit de markt. Dat is het uitgangspunt voor de samenwerking. De vrijetijdssector is van groot belang voor de Veluwe vanuit het oogpunt van economie, leefbaarheid, draagvlak voor natuur en vestigingsklimaat voor bedrijven en inwoners. Doordat de marges op dit moment laag zijn, is er weinig ruimte om te investeren.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie