Gelderse jongeren gratis met bus van Syntus

5 december 2013 om 00:00 Nieuws

EDE - Jongeren in Gelderland kunnen tot en met 27 december gratis reizen met de bus. Zij moeten daarvoor worden uitgenodigd door een vriend of vriendin die een geldig vervoerbewijs heeft. Syntus wil jongeren op deze manier laten zien hoe gewoon en eigentijds reizen met de bus is en hen stimuleren vaker de bus te pakken.

De actie is bestemd voor de leeftijdsgroep 12 tot en met 19 jaar. Het gratis ticket is één dag geldig op maandag tot en met vrijdag vanaf 17.00 uur en in de weekenden de hele dag.

Op www.vriendenbus.nl kunnen jongeren met een geldig vervoerbewijs de gegevens van drie vrienden die zij willen uitnodigen voor een gratis busrit aangeven. Die drie vrienden ontvangen de uitnodiging via e-mail of Facebook en downloaden hun gratis ticket vervolgens op de actiewebsite.

René Nekkers, regiomanager bij Syntus Gelderland: ,,Met deze actie willen we jongeren stimuleren vaker met de bus te reizen. We willen ze laten ervaren dat de bus er niet alleen is om mee van en naar school te reizen. De bus brengt ze óók makkelijk en comfortabel naar bijvoorbeeld de bioscoop, de sportclub of de stad. De bussen van Syntus stoppen bij veel van dit soort bestemmingen. Ze zijn comfortabel en bovendien allemaal voorzien van WiFi; iets wat jongeren zeker aanspreekt."

Foto op de bus

De jongeren die hun vrienden opgeven, maken kans op een fotoshoot met hun vriendengroep. Begin 2014 gaat er een bus rijden waarvan de zijkant beplakt is met deze vriendengroepfoto. De Vriendenbus-actie loopt tot en met 27 december. Zie ook www.vriendenbus.nl

Over Syntus

Syntus verzorgt openbaar vervoer (bussen en treinen) in Gelderland op de Veluwe, in Midden-Overijssel en in Twente. Syntus is een 100% dochteronderneming van het Franse vervoersbedrijf Keolis. Het hoofdkantoor van Syntus zit in Deventer; er zijn daarnaast vestigingen in Apeldoorn, Ede, Harderwijk, Zwolle, Dedemsvaart, Almelo, Enschede, Hengelo, Oldenzaal, Goor, Haaksbergen en Zutphen. Syntus heeft 1.300 medewerkers.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie