Celstraf geëist voor aanranding flatgenote Ede

5 december 2013 om 00:00 Nieuws

EDE - Een 51-jarige Edenaar hangt een gevangenisstraf van vier maanden, waarvan de helft voorwaardelijk, boven het hoofd omdat hij verdacht wordt van aanranding. Zo hoorde hij donderdag tegen zich eisen voor de rechtbank in Arnhem. De man zou op 25 januari een flatgenote op de Van der Hagenstraat meerdere malen onzedelijk hebben betast. Dat gebeurde op de trap naar de eerste verdieping.

De buurvrouw woonde toen nog samen met haar ex-man, maar had inmiddels een nieuwe vriend. De vriend bracht haar 's avonds om kwart voor tien thuis. Bij de portiek namen ze kussend afscheid, toen de Edenaar er net aankwam.

Toen ze alleen was sprak de 51-jarige, van Marokkaanse afkomst, de vrouw aan op haar nieuwe vriend. Terwijl hij dat deed liep hij met haar mee naar boven. Volgens de aangifte van de vrouw heeft hij haar toen beetgepakt, tegen de muur gedrukt en haar op meerdere plekken betast. Dit werd tot drie keer toe herhaald. Ook zou hij haar gedwongen hebben hem te betasten.

De politie heeft de Edenaar om half twee 's nachts gearresteerd. Tot en met donderdag voor de rechtbank ontkende hij dat hij de vrouw tegen haar wil heeft aangeraakt. Volgens de 51-jarige zou ze hem op vriendschappelijke wijze hebben gekust. Ook zou ze hebben gezegd: 'ik hou van jou'. Hij wist niet goed wat hij daar mee aan moest en zei dat terug: 'ik ook van jou'. Daarna zijn ze uit elkaar gegaan.

Volgens het openbaar ministerie (OM) zitten er allemaal tegenstrijdigheden in de verklaring van de verdachte. Dus de officier gaat af op het verhaal van het slachtoffer en eiste een forse straf. Zijn advocate legde uit dat hij telkens verhoord is zonder tolk. De Edenaar spreekt wel Nederlands, maar niet tot in de puntjes verzorgd.

Ze vond het verder vreemd dat het slachtoffer nooit gegild had, want ze stonden bijna op een galerij. Ter verdediging voerde de 51-jarige aan dat hij lijdt aan darm- en leverkanker. ,,Door de behandelingen heb ik helemaal geen zin in vrouwen", zo hield hij de rechters voor.

De Edenaar had een aantal schriftelijke steunbetuigingen meegebracht. Daaruit blijkt dat hij al veertien jaar in de flat woont en door iedereen wordt gezien als een rustige, vriendelijke man.

De rechtbank doet uitspraak op 18 december.

(APA)

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie