Meester entertainer Sven Ratzke in Cultura

6 december 2013 om 00:00 Nieuws

EDE - Niet vaak staat een rasentertainer als Sven Ratzke in het theater van Cultura. Sven Ratzke beleefde met zijn show Diva Diva's in november de première in een uitverkocht De La Martheater. Donderdag 19 december is hij te zien in Cultura.

In Diva Diva's brengt meester-entertainer Sven Ratzke de songs van de grote diva's van de jaren zestig weer tot leven: 'The most classy decade of the last century'. Een tijdperk waarin glamour en klasse, persoonlijkheid en eigenzinnigheid samen opgaan en tot kunst worden verheven. Een combinatie die Ratzke op het lijf is geschreven!

Diva Diva's

Dusty, Judy, Eartha, Nina, Shirley, Marlene en Juliette schrijden voorbij. Ratzke voorziet hun songs van een nieuwe, muzikale gloed, samen jazzpianist en arrangeur Charly Zastrau en bezorgt de bezoeker zo een topavond met een wereldshow, waarin entertainment en steengoede muziek samensmelten.

Als geen ander weet Ratzkemainstream- en undergroundmuziek met elkaar te verbinden. Een voorbeeld hiervan is de alom geprezen voorstelling' Ichhabe den Dreigroschenblues', met muziek van Kurt Weill. Hij benaderde dit wereldberoemde repertoire vanuit een nieuwe, verrassende invalshoek.

Ratzke reist de wereld over van New York tot Berlijn, van Wenen tot Edinburgh en werkte met diva's als HildegardKnef, Ellen ten Damme en de New Yorkse sopraan Claron McFadden. Hij is één van hen, met een flinke dosis zelfspot.

Ratzke heeft van deze voorstelling ook een cd opgenomen: songs van grote Diva's als MarleneDietrich, HildegardKnef, Songs uit de Fassbinder en Fellini films en speciaal voor hem geschreven songs door o.a Fay Lovsky en Mathilde Santing.

Sven Ratzke is een meester entertainer. Ratzke is een man van de wereld. En dat bewijst hij ook. Met zijn show stond hij afgelopen maand in Wenen en Berlin. Nu vervolgt hij zijn tour weer in Nederland.

De Telegraaf: 'Sven Ratzke lijkt voor de schijnwerpers geboren, met de bühne als zijn natuurlijke habitat. Een rasentertainer!' Berliner Morgenpost: 'Ratzke's show is 'the hottestnight' die er op dit moment in Berlijn te beleven valt.'

Wie deze 'must-see show' wil meebeleven kan nog kaarten à 20,50 euro reserveren bij de receptie van Cultura, tel. 0318-672800 of via www.cultura-ede.nl.

Degenen die van een beetje glitter en glamour en van haute couture houden, mogen deze show niet aan zich oorbij laten gaan.Een mooie muzikale en theatrale voorstelling in aanloop naar de kerst.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie