Edesche Boys met goed gevoel de winterstop in

11 december 2013 om 00:00 Sport

EDE - ,,Natuurlijk ben ik blij met de 5-1 winst op Emst. Zo gaan we toch met een beter gevoel de winterstop in", meende Edesche Boys trainer Adil Lahrech.

De Edenaren speelden een goede wedstrijd. ,,Afspraak was Emst niet aan voetballen toe te laten komen. Dat heeft de ploeg uitstekend in daden omgezet."

De Boys kreeg een behoorlijke steun in de rug. ,,Binnen twee minuten scoorde Khalid Kokouh al de 1-0. Daarna zijn we doorgegaan. Bij rust was het 3-0. Khalid Kokouh en Willem Heij waren de doelpuntenmakers. De gasten hebben geen kans gehad", blikte Lahrech terug.

Edesche Boys, dat dezelfde formatie in het veld bracht als vorige week, nam in het tweede bedrijf geen gas terug. ,,Dat klopt. Het verschil met eerdere wedstrijden was niet zozeer het spel. Maar meer het feit dat ballen er nu wel ingingen."

In de vijftigste minuut verhoogde Zakaria Lahnine de stand naar 4-0. Met nog een kwartier op de klok scoorde Bas Raadsveld de 4-1. ,,Een kleine onoplettendheid achter. Jammer, want we wilden een blanco sheet houden", vervolgde de trainer.

Het was Kevin van de Born die de eindstand op 5-1 bepaalde.

,,Een welkome zege. WWNA is de kampioenskandidaat. Daarachter volgen SC Klarenbeek, Edesche Boys, Anadolu'90 en V en L. Tegen de laatste hervatten we na de winterstop (2 februari, red.). Uit dit kwartet komen ploegen voor nacompetitievoetbal", besluit Adil Lahrech.