Fietsers maken verlanglijstjes op Fietsersbond Meldpunt

7 december 2013 om 00:00 Nieuws

EDE - Te drukke fietspaden, gevaarlijke bochten en paaltjes die je makkelijk over het hoofd ziet, zorgen jaarlijks voor te veel gewonde fietsers. Maar fietsers kunnen er iets aan doen: de stoeprand melden waar je steeds (bijna) onderuit gaat of dat paaltje dat ineens opduikt. Of misschien een goed idee leveren om fietsen in de eigen gemeente veiliger en prettiger te maken. Dat alles kan gemeld worden op www.meldpunt.fietsersbond.nl of op een app voor de mobiele telefoon, voor iPhone en nu ook voor android.

Met de meldingen van fietsers kan de Fietsersbond actie ondernemen om het aantal ongevallen sterk te verminderen. Hoe? Alle meldingen van problemen op www.meldpunt.fietsersbond.nl gaan rechtstreeks naar de betreffende gemeenten. Lokale vrijwilligers zorgen waar nodig voor extra druk bij gemeenten om iets aan de problemen te doen. Fietsers kunnen ook stemmen op ideeën en meldingen van anderen ondersteunen.

Top 5-meldingen

1. Westervoort bij Arnhem. Gevaarlijke verkeerssituatie bij werkzaamheden; 115 stemmen.

2. Utrecht. Idee om de Cremerstraat in te richten als fietsstraat; 97 stemmen.

3. Utrecht City Campus Max. Te weinig fietsparkeergelegenheid bij een appartementencomplex; 89 stemmen.

4. Groningen. Veel hardrijdende brommers op het fietspad Saaksumborg; 70 stemmen.

5. Den Haag gevaarlijke kruising op een schoolroute, Johan van Oldenbarneveltlaan; 65 stemmen.

Wie meer wil weten over deze meldingen kan terecht op www.fietsersbond.nl/meldpunt of contact opnemen met Henk Hendriks van de Fietsersbond: 030- 0302918144 of h.hendriks@fietsersbond.nl

Ook in Ede zijn niet alle fietsroutes vrij van lastige punten. De afdeling Ede van de Fietsersbond vraagt steun voor de volgende problemen.

* Verwijderen overbodige stoep(randen) tussen fietspad of fietsstrook en trottoir langs de Telefoonweg, Bennekomseweg en Edeseweg in Ede. Vooral in de avonduren en bij veel bladval en sneeuw leiden deze randen tot eenzijdige ongevallen voor de fietser. Deze randen zijn op meer plaatsen te vinden. Kent u ook zo'n situatie? Meld het op het meldpunt.

* Roadblock op het Lange Parkpad. Omdat het gemeentebestuur in onmin is met een aanwonende van het fietspad is deze barrière geplaatst, en niet ter bevordering van de veiligheid van de fietser. Voor de fietser is daardoor een gevaarlijke en oncomfortabele situatie ontstaan.

Wie nog lastige punten op zijn of haar fietsroute tegenkomt wordt verzocht deze ook te melden. Dan kunnen andere fietsers stemmen op het ingebrachte probleem of idee. De afdeling Ede van de Fietsersbond gaat in het nieuwe jaar de ingebrachte problemen en ideeën aanbieden aan de wethouder van Verkeer.

Meer informatie: Theo Mentjox, Fietserbond Ede; telefoon 0318-651536 of ede@fietserbond.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie